Реклама / Ads
0| 4301 |22.05.2018 СВЯТ

Майк Пенс: Голяма грешка е Ким да си въобразява, че може да си играе с Тръмп

.
Източник: БГНЕС
Ако Пхенян не се откаже от ядреното оръжие, в КНДР ще се случат събития подобни на тези, които се разиграха в Либия и доведоха до падането на режима на Муамар Кадафи. Това заяви американският вицепрезидент Майк Пенс в интервю за телевизия „Фокс нюз“, цитирано от БГНЕС.
 

„За Ким Чен Ун ще бъде голяма грешка да мисли, че той може да си играе с Доналд Тръмп“, подчерта Пенс, говорейки за възможната отмяна на планираната за 12 май среща в Сингапур. На въпрос дали Тръмп е готов при необходимост да се откаже от тази среща, вицепрезидентът отговори: „Без съмнение, може. Надяваме се на по-добро.

 

Наистина се надяваме, че Ким ще се възползва от възможността да се откаже от програмата за разработване на ядрено оръжие и ще го направи по мирен начин.  „Миналата седмица имаше някои разговори за либийския модел“, напомни в тази връзка Пенс.

 

„И президентът даде ясно да се разбере, че това ще приключи така, както приключи в Либия, ако Ким Чен Ун не сключи сделка“, добави той. На репликата на журналиста, че тези думи на Тръмп биха могли да се оценят като заплаха по адрес на Пхенян, Пенс отговори: „Мисля, че това е по-скоро факт“.

 

„Президентът Тръмп даде ясно да се разбере, че САЩ под неговото водачество няма да търпят ситуация, при която севернокорейският режим разполага с ядрено оръжие и балистични ракети, които заплашват САЩ и нашите съюзници“, добави вицепрезидентът. Той не изключи, че САЩ могат да прибегнат до военна сила.

 

„Ясно дадохме да се разбере, че ще продължим да оказваме дипломатически и икономически натиск върху Северна Корея, разглеждат се всички варианти за постигането на тази цел“, заяви той.

 

Тези оценки на Пенс отчасти се разминават с изявленията на самия Тръмп. По време на неотдавнашната си среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Тръмп каза, че САЩ нямат планове за свалянето на властта в КНДР подобно на това, което се случи преди няколко години в Либия с режима на Кадафи. „Либийският модел е напълно различен от модела, който имаме, когато мислим за КНДР. Ние опустошихме Либия, тази страна беше унищожена. Нямаше сделки, предвиждащи запазването на Кадафи на власт“, каза стопанинът на Белия дом

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5168 |11.05.2018 Ердоган: Лихвите са майката и бащата на всяко зло . 0| 4563 |26.04.2018 Майк Помпео е новият държавен секретар на САЩ . 0| 5358 |17.10.2017 Китай поиска 5% от най-голямата петролна компания в света- ”Сауди Арамко” . 1| 5425 |26.09.2017 Фалит на голяма руска авиокомпания остави 200 хиляди души без превоз

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads