Реклама / Ads
0| 4190 |29.09.2018 СВЯТ

Над 400 е броят на жертвите в Индонезия, стотици затворници избягаха

.
Броят на жертвите при двете земетресения и предизвиканите от втория, по-мощен трус вълни цунами в Индонезия вчера надхвърли 400, предаде ТАСС, като се позова на властите.
 

Правителството съобщи за 405 загинали и стотици ранени. Предишните данни бяха за 384 жертви. Спасителите все още не могат да достигнат района на град Донгала, където бе епицентърът на земетресенията. Има опасения, че броят на загиналите може да достигне няколко хиляди.

 

Държавният глава Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до индонезийския си колега Джоко Видодо по повод трагедията на остров Сулавеси.

„В тези трудни часове, когато състраданието и съчувствието стават най-човешките добродетели, ние сме заедно с народа на Индонезия.

 

Подкрепяме всички Ваши усилия за облекчаване на последствията от земетресението и последвалото цунами“, заявява в писмото си до Джоко Видодо българският президент. Румен Радев изразява своите и на българския народ искрени съболезнования към гражданите на Индонезия, близките и семействата на загиналите.

 

Стотици затворници избягаха в индонезийския град Палу след силното земетресение, което срути стените на затвора, съобщават днес местни медии, цитирани от ДПА.

560 човека са изтърпявали наказания в затвора. Над половината от тях са избягали след вчерашното земетресение, последвано от цунами, каза главният надзирател Адхи Ян Рикох, цитиран от държавната информационна агенция Антара.


Той заяви, че надзирателите не са могли да предотвратят бягството, тъй като нямало ток и те били по-малко. Надзирателите освен това също е трябвало да се спасяват.

Властите не са се опитали да заловят избягалите, тъй като са били ангажирани да помагат на пострадалите от земетресението и вълните цунами, каза още Адхи Ян Рикох.


Земетресение с магнитуд 7,5 и вълни цунами, които удариха град Палу, на около 1500 километра от столицата Джакарта, и района, отнеха живота на над 400 души. Властите посочиха, че вероятно броят на загиналите ще продължи да расте, съобщи ТАСС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3965 |21.09.2018 Жертвите на потъналия ферибот в езерото Виктория надхвърлят 136 . 1| 4153 |18.09.2018 Жертвите на „Флорънс” достигнаха 25 . 0| 4629 |18.08.2018 Ден на траур за жертвите на падналия мост в Генуа . 0| 4459 |08.07.2018 62 вече са жертвите на проливните дъждове в Япония

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads