Реклама / Ads
0| 7314 |18.06.2017 СВЯТ

Огнен ад в Португалия, има много загинали!

.
”Потвърдена е смъртта на 19 души. Причината за смъртта на трима е натравяне с дим”, заяви Жорже Гомиш, държавен секретар към министъра на вътрешните работи в Португалия по повод огромния пожар, който бушува в страната.
 
Припомняме, че огънят пламна внезапно в района на португалския град Лейрия.

16 други са загинали в колите си, след като са се оказали обградени от пламъците на пътя между селищата Фигейро душ Винюш и Кастанейра ди Пера.

Към 12.00 ч българско време няма постъпила информация за пострадали български граждани при горските пожари, разразили се в централна Португалия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към момента съществуват 11 огнища, като най-засегнати са зоните на север от Лисабон – Лейрия, Сантарей и Коимбра. Най-тежко е положението в селищата Педрогао Гранде, Гойш, Фигейро дош Виньош и Ферейра до Зезере.

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, пътуващи за и пребиваващи в Португалия, да проявяват повишено внимание, като се осведомяват предварително за актуалната обстановка, да избягват засегнатите райони и да спазват стриктно указанията на местните власти. Българското посолство в Португалия следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти. Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон за спешни случаи на българското посолство в Лисабон: 00 351 933 611 337

До 39 се увеличи броят на жертвите в горския пожар. Ранени са 59 души.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6885 |16.06.2017 Над 60 са жертвите на огнения ад в Лондон . 10| 12279 |17.06.2017 Бизнесменът Ивайло Пенчев: Ядосат ли ме много, ще стана премиер . 2| 5231 |14.06.2017 Ужасът в Лондон: Най-малко шест загинали в огнения ад (на живо)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads