Реклама / Ads
0| 4583 |27.07.2016 СВЯТ

Париж командирова още военни в провинцията

.
Франция ще засили присъствието на военни патрули в провинцията в рамките на антитерористичната операция. Това беше съобщено след поредното заседание на Съвета за отбрана във връзка с атентата срещу църквата в Сент Етиен дю Рувре.
 

Повече военни патрули ще бъдат разположени извън френската столица, особено на по-чувствителните и оживени места. Това обявиха френският вътрешен министър Бернар Казньов и министърът на отбраната Жан-Ив льо Дриан след днешното заседание на Съвета за отбрана. В момента в охранителната операция заради терористичната опасност са ангажирани 10 000 военни, 4000 в района на Париж и 6000 в провинцията, припомни Льо Дриан. Министър Казньов отново отхвърли критиките на опозицията за недостатъчно мерки и закони срещу тероризма. Не можем да излезем от правовата държава, за да защитаваме именно правовата държава, отсече той.

 

По-рано представителите на вероизповеданията във Франция настояха пред президента Франсоа Оланд за засилване на охраната на религиозните сгради.

 

Все още не е официално разпознат вторият нападател във вчерашния атентат в църквата в Сент Етиен дю Рувре, но полицията върви по сигурна следа, уточни Казньов. Според в. "Монд" 19-годишният терорист Адел Кермиш, чиято самоличност беше разкрита вчера, е бил лекуван за психиатрични проблеми още от шестгодишен. Много свидетели от обкръжението му са споделили, че той открито е заявявал радикалните си възгледи и терористични намерения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4248 |22.07.2016 САЩ осъди руски агент за незаконен износ на военни технологии . 0| 4251 |03.07.2016 Фойерверки ошашавиха футоблни фенове в Париж . 0| 4188 |27.06.2016 Американски военни започнаха учение край Лвов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads