Реклама / Ads
0| 4451 |07.07.2016 СВЯТ

Полицията уби чернокож мъж в Минесота

.
Чернокож мъж беше застрелян от полицията в американския щат Минесота и то по време на протестите в щата Луизиана заради убийството на друг чернокож от органите на реда.
 

В Интернет се появи видео на приятелката на убития Филандио Кастилия, в което тя предава на живо след инцидента в Миниаполис. Кадрите показват как убитият лежи в локва кръв, а над него е насочен пистолет от служител на реда. По думите на свидетелката, мъжът е бил прострелян, докато се е опитвал да представи валидна шофьорска книжка за проверка. Той е бил спрян от властите заради несветещ стоп на колата си.

 Той носеше своята книжка за проверка, както и извадената си личната карта от портфейла, като докато вадеше документите от джоба си, полицаят го простреля в рамото, обяснява жената по време на видеото.

Срещу прострелялият чернокожия мъж е образувано производство, поясни шефът на местната полиция Джон Менксет: По време на проверката в Минесота са били произведени изстрели, като след това един възрастен мъж е бил откаран в болница, но е починал. Оръжието е открито, данни от което ще бъдат оповестени на по-късен етап от разследването. Полицаят, замесен в инцидента, е дисциплинарно уволенен и се проучва.

 

Във вторник в щата Луизиана при инцидент в  Батън Руж полицаи простреляха и убиха Алтън Стърлинг, също чернокож. Смъртният случай отвори поле за широк дебат, засягащ употребата на сила и инциденти с афроамериканци и полицаи, както и предизвика протести.

Не вярваме в полицията, не вярваме и в правосъдието - затова сме тук! Уморени сме от този тип справедливост!,  подчерта един от протестиращите в Луизиана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4785 |10.04.2016 Полицията в Париж разпръсна демонстранти до дома на премиера . 1| 4503 |09.01.2016 Уволнифа шефа на полицията в Кьолн . 0| 4442 |27.12.2015 Полицаи в Чикаго убиха двама чернокожи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads