Реклама / Ads
3| 3275 |08.12.2021 СВЯТ

Путин за разговора с Байдън: Много открит, съдържателен и конструктивен

.
Джо Байдън, Владимир Путин Източник: БГНЕС
Руският президент Владимир Путин оцени разговора си с американския си колега Джо Байдън като открит и конструктивен, предаде ТАСС.
 

„Разговорът беше много открит, съдържателен и, бих казал, конструктивен. Надявам се, че и американската страна оценява резултатите от нашата среща по същия начин“, каза руският държавен глава на пресконференция след разговорите с гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, обобщавайки разговора с Байдън.

 

„Имаме възможност да продължим този диалог, струва ми се, че това е най-важното“, призна Путин.

 

Руският лидер отбеляза, че е обсъдил с Байдън темите за сигурността, разширяването на НАТО на изток, включително за сметка на Украйна, взаимодействието в киберсферата и иранския проблем.

 

„Говорихме по редица други въпроси, за нормализирането на дипломатическите отношения и т.н. Като цяло говорихме дълго, подробно по всички тези теми“, уточни президентът на Русия и отбеляза, че разговорът е продължил „повече от два часа“, въпреки че не помни точния час.

 

Диалог за киберсигурността

 

Путин заяви, че заедно с Байдън са отбелязали напредъка на диалога между страните относно киберсигурността.

 

„Говорихме подробно за киберсигурността, осигуряването на сигурността и отбелязахме, че след срещата ни в Женева успяхме да постигнем значителен напредък в тази област“, ​​каза Путин.

 

По думите му е проведен  конструктивен диалог, създадени са съответните структури. „Обменът на информация е установен, той е положителен и дава положителни резултати“, отбеляза президентът на Руската федерация.

 

Путин добави, че Москва ще подготви предложения по въпросите на сигурността до няколко дни и ще ги представи на САЩ.

 

„Русия ще подготви своите съображения буквално в рамките на няколко дни, в рамките на една седмица и ние ще ги предоставим на американската страна за разглеждане“, увери той и добави, че РФ ще представи предложенията си на американската страна по въпросите на сигурността „възможно най-публично и открито“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3056 |07.12.2021 Байдън и Путин започнаха преговори чрез видеовръзка . 0| 3284 |30.11.2021 Владимир Путин: Омикрон застрашава възстановяването на световната икономика . 0| 3152 |22.11.2021 Путин се е реваксинирал със „Спутник лайт“ . 0| 3127 |13.11.2021 Путин отрича да има общо с кризата на границата на Беларус с Полша

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads