Реклама / Ads
0| 4042 |28.08.2019 СВЯТ

САЩ доставят 500 бронирани машини за Литва за 170 млн. долара

.
Бронирани машини
Американското правителство реши да продаде на Литва 500 многоцелеви бронирани машини Джи Ел Ти Ви от модификацията М1278А1 и съпътстващото оборудване за сумата от 170,8 милиона долара.
 

Това съобщи отговарящото за доставките на военна техника и оръжие в чужбина Управление на министерството на отбраната на САЩ за отбранителното сътрудничество и сигурността, предаде ТАСС, цитирана от Дарик.

 

От гледна точка на американското военно ведомство изпълнението на договора отговаря на интересите "на външната политика и националната сигурност на САЩ". Предлаганата продажба ще помогне "да бъдат увеличени възможностите на Литва за противопоставяне на съществуващи и бъдещи заплахи от страна на противници".

 

Предлаганата продажба на оборудването няма да доведе до изменение на военния баланс в региона, допълват американските власти. Същите констатации американската страна направи и за друга доставка, този път на 73 противоракети за Япония за сумата от 3,3 млрд. долара. Става дума за противоракети СМ-3 Блок-2А, а също и за пускови установки МК-29. Според споразумението американски специалисти ще осигурят и техническото обслужване на тези системи. С тази продажба ще бъде повишена сигурността на ключов съюзник, който поддържа стабилността и икономическия растеж в азиатско-тихоокеанския регион, заявява управлението.

 

"Предлаганата продажба ще даде на японското правителство разширени възможности за защита от балистични ракети и отбрана на японската територия и за гарантиране сигурността на американските военнослужещи, разположени в страната", се допълва в съобщението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4971 |24.04.2019 Бронираният влак на Ким Чен Ун пристигна в Русия . 1| 5170 |30.12.2017 Руски танкери доставят гориво на КНДР . 0| 3650 |11.02.2017 САЩ ще предоставят хуманитарна помощ на Северна Корея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads