Реклама / Ads
2| 4621 |21.12.2014 СВЯТ

САЩ търсят международна реакция на кибератаката срещу "Сони пикчърс"

.
Съединените щати продължават координацията за формиране на международна реакция след кибератаката срещу "Сони пикчърс", за която ФБР обвини Северна Корея. Вашингтон вече е провел консултации с Великобритания, Австралия, Нова Зеландия,Южна Корея, Япония, Китай и Русия. Властите искат съдействие за блокиране на евентуални бъдещи кибер атаки от страна на Пхенян.
 

"Сони" отмени пускането по кината на филма, в който се описва убийството на севернокорейския лидер Ким Чен-Ун, след като хакери разпространиха компрометиращи имейли на служители на компанията и за актьорите в лентата. Според изпълнителния директор Майкъл Линтън, "Сони" е взела решението, след като повечето кина в Съединените щати са отказали да прожектират филма, но това не е "отказване":

 

Не сме се огънали, не сме се отказали. Но ние не притажаме киносалоните, не можем да определяме дали даден филм ще бъде излъчен в тях. Бяхме обект на най-бруталната кибер атака в американската история и устояхме в продължение на три седмици, под огромен стрес и при страхотни трудности. Всичко с цел да запазим бизнеса си и филмът да стигне до публиката, предаде БНР.

 

Пхенян отрече да е съпричастен към атаката и предложи съвместно разследване на случая с Вашингтон. Според американската администрация обаче Пхенян трябва да си признае вината и да компенсира "Сони пикчърс".

 

Президентът Барак Обама, който е на почивка на Хаваите, обмисля какъв да бъде отговорът на неговото правителство на хакерската атака.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5151 |14.03.2011 Търсят се ковчези за жертвите в Япония . 5| 4869 |06.06.2010 Израел отхвърли международна комисия за конвоя . 0| 4835 |15.04.2010 Спасителни екипи търсят оцелели в Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads