Реклама / Ads
5| 5216 |25.09.2012 СВЯТ

САЩ с висока оценка на службите ни след атентата в Бургас

.
САЩ оценят високо работата на българските служби след атентата в Бургас. Това стана ясно по време на среща между президента Росен Плевнелиев и съветника по сигурността и отбраната на американския президент Джон Бренън, съобщи БНТ.
 

Българският държавен глава е на работно посещение във Вашингтон по повод 67-та сесия на Общото събрание на ООН. През втория ден от посещението си в САЩ той разговаря с емира на Катар, с президента на Косово и с българската еврейска общност в Ню Йорк.

Висок професионализъм и ефективност - това е оценката на съветника по сигурността на Барак Обама - Джон Бренън, за работата на нашите служби след атентата в Сарафово. „За мен беше истинско удоволствие да чуя личното послание на президента Обама, послание на голяма благодарност. Той просто каза - ние виждаме в часовете след атентата една невероятна промяна в работата на българските служби“, каза Плевнелиев.

Джон Бренън и Росен Плевнелиев разговаряха и по тема, свързана с енергийната сигурност и бъдещи американски инвестиции у нас. „Това, което чухме и днес от съветника, е голямата амбиция на Америка да продължава да работи за просперитета на региона“, посочи още държавният глава.Пак за инвестиции у нас Росен Плевнелиев разговаря и с емира на Катар. „Голямата новина е, че с него обсъждахме не само как да инвестира той в България, а и как заедно да работим на трети пазари“, обясни Плевнелиев.Шейх Ал Тани познава много добре България и знае, че имаме много добра репутация в Северна Африка, Близкия изток и някои от държавите от бившия Съветски съюз. 

Това, което обсъждахме, е дали предприятията, които заедно ще създадем в България, можем да ги позиционираме и в региона - по-широко, обясни президентът. Как държавите от Балканския регион да обединят усилията с цел заедно да привличат повече външни инвеститори бе основна тема в разговора на президента с косовския му колега.

А с представители на българската еврейска общност в Ню Йорк Плевнелиев договори съвместни действия за честването на 70-годишнината от спасяването на близо 50 хиляди евреи през Втората световна война. Росен Плевнелиев заяви, че това ще е най големият приоритет за него. На срещата беше разговаряно и за предстоящото посещение на Пвлевнелиев в Израел, от което той очаква бъдещи сериозни инвестиции у нас най-вече в сферата на иновациите и високите технологии.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5304 |31.03.2011 4000 пъти по-висока радиация във Фукушима . 3| 5379 |30.03.2011 3 355 пъти по-висока радиация около Фукушима . 1| 5567 |27.03.2011 Висока радиация във Фукушима 1 . 0| 5884 |13.03.2011 Още една АЕЦ в Япония с висока радиация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads