Реклама / Ads
0| 4654 |13.02.2017 СВЯТ

Синовете на Тръмп разширяват империята му

.
Големите синове на американския президент Доналд Тръмп – Ерик и Доналд-младши, започнаха да разширяват империята на баща си, която той предаде на тях след встъпването си в длъжност, пише американското издание „Ню Йорк таймс“.
 

В интервю за изданието Ерик Тръмп заяви, че с брат си не се нуждаят от помощта на баща си за управлението на компанията. „Независимо от това, че все още понякога се повдига въпросът за конфликт на интереси, те казват директно, че имат намерение да разширят наследствения бизнес на Тръмп, както в САЩ, така и в чужбина“, посочва вестникът.

 

В близките дни братята ще поставят началото на нов проект на компанията в Дубай, включващ игрища за голф. След седмица пък в канадския град Ванкувър ще бъде открит нов хотел и небостъргач на името на Тръмп. Бизнес империята, наследена от двамата сина на държавния глава, ще се разраства и в пределите на САЩ. Двамата планират да поставят началото на нова хотелска верига, наречена „Scion“ (потомък, наследник – бел. ред), в близо 30 американски града. Братята също така ще ръководят изпълнението и на редица други проекти, започнати преди встъпването в длъжност на Тръмп-баща, включително такива в Индонезия, Доминиканската република, Индия и Уругвай. Независимо от мащабните планове на новото ръководство на империята „Тръмп“ някои чуждестранни проекти трябва да бъдат забавени, като основна причина за това е имиджът.

 

„Невъзможно е да се строи най-високата сграда в Тел Авив и в същото време да се опитвате да водите мирни преговори в Близкия Изток“, каза Ерик Тръмп, цитиран от БГНЕС. Двамата с брат му ще трябва и да се справят с някои бизнес проблеми, възникнали заради избирането на баща им за президент. Наскоро американските медии коментираха командировката на Ерик в Уругвай през януари, която според тях е била за сметка на американските данъкоплатци и е струвала близо 100 000 долара, платени за издръжката на съпровождащи го сътрудници, бизнесмени, дипломати и охрана.

 

“Ню Йорк таймс“ припомня, че след встъпването му в длъжност Тръмп не е продал своите активи в компанията си, а вместо това е предал контрола им върху своите синове и финансовия директор Алън Вайселберг. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3735 |13.02.2017 Путин и Тръмп се срещат през юли . 0| 3800 |08.02.2017 Тръмп спял по 4-5 часа, през останалото време работел . 0| 3821 |05.02.2017 Съдът отхвърли иска на Тръмп за мюсюлманите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads