Реклама / Ads
23| 8177 |29.08.2013 СВЯТ

Сирия готви 8000 камикадзета срещу САЩ

.
Сирийският президент Башар Асад готви близо 8000 камикадзета, с които да спре агресията на водената от САЩ коалиция срещу страната, съобщава в. „Гардиън“.
 

Източник от въоръжените сили в Дамаск се свързал с редакцията в Лондон и заявил за готовността на верни на режима на Башар Асад военни да станат мъченици в борбата срещу агресорите. "Самият аз искам да се взривя на борда на американски самолетоносач. Не искам да допусна нападение срещу страната ми и моя народ", е заявил верният на правителството офицер. По думите му 13 пилоти са изразили желание да се блъснат в американски самолети и да се пожертват в името на своя главнокомандуващ. Гардиън уточнява, че информаторът винаги е предоставял достоверни данни. В същото време журналистите не са могли да установят връзка с него.

В момента дори било сформирано подразделение от 13 пилота, които били готови да се разбият със самолетите си на паулбите на западните самолетоносачи, които се придвижат към бреговете на Сирия.

„Гардиън“ отбелязва, че режимът в Дамаск е предприел всички необходими мерки, за да защити системата за противовъздушна защита от евентуални нападения. От опозицията потвърдиха, че правителствените сили се изтеглят от района на международното летище край Дамаск в околните селища.

Башар Асад трябва да бъде изправен пред международния трибунал в Хага, заяви в интервюто си за в. "Паризиен" лидерът на сирийската опозиция Ахмад Джарба. Той днес се срещна в Париж с президента на Франция Франсоа Оланд.

Джарба посочи, че очаква от западните страни наказателен удар срещу режима, както и политическа, и военна помощ за опозицията.

Военният удар е много сложен за организиране, призна пред телевизия „Франс 2“ говорителят на френското правителство. Целта трябва да бъде не само възпирането на режима от нови химически атаки, но и намиране на изход от кризата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7293 |29.08.2013 Обама: Операцията срещу Сирия ще бъде кратка . 13| 7990 |28.08.2013 Последствията от нападението с химическо оръжие в Сирия . 17| 6229 |27.08.2013 САЩ може да заобиколят Съвета за сигурност за Сирия . 5| 5498 |27.08.2013 Все още натискат Сирия по дипломатически път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads