Реклама / Ads
20| 11507 |16.09.2011 СВЯТ

Световен скандал-Берлускони вулгарно: Меркел е к...

.
"Това е една дебела к...., която никой не би искал да я ч...", казал италианският премиер по адрес на германския канцлер.
 

Италианският премиер Силвио Берлускони успя да предизвика огромен скандал в отношенията си с Германия.

 

В подслушван от полицията телефонен разговор с един италиански журналист 74-годишният Силвио Берлускони изрича следните вулгарни думи по адрес на 57-годишния германски канцлер Ангела Меркел: "Това е една дебела к...., която никой не би искал да я ч...". Германската преса цитира и израза "culona inchiavabile", изречен от Берлускони и боязливо пише "Berlusconi soll Merkel vulgär beschimpft haben" (Берлускони май е обидил вулгарно Меркел). Други издания се питат какво би станало, ако това стигне до ушите на канцлера. Всъщност едва ли самата Меркел не го е научила първа.

 

Говорителят на скандалния италиански премиер отказа да коментира публикувания запис в пресата. Подслушваният разговор е бил в рамките на разследването срещу Берлускони за организирането на секс забавления. Скандалът вече мина границите на Апенините и германската преса си задава въпроса: Дали Берлускони наистина гадно е обидил Меркел?

 

Впрочем това не е първият инцидент между Берлускони и Меркел. По време на срещата на НАТО преди две години той остави Меркел сама да го чака 15 минути, докато той говори по мобилния си телефон. През 2008 година по време на официалната визита на германския канцлер в Рим Берлускони изскочил зад гърба на Меркел и извикал: Бууум.

 

Междувременно световните агенции съобщиха, че осем души са обвинени от италианската прокуратура за това, че „снабдявали" с проститутки италианския премиер Силвио Берлускони. Според следствието заподозрените се занимавали с подбор на млади момичета за Берлускони и негови бизнес партньори с надеждата да получат хубава работа или други облаги.

Засега към премиера няма предявени претенции във връзка с обвиненията срещу тези мъже. Адвокатите му в типичния си стил реагирали моментално с обичайния аргумент на Берлускони, че той никога нищо не е знаел за дейността на въпросните обвиняеми.

 

А ето как Меркел чакаше Берлускони, докато той безметежно разговаряше по личния си телефон:

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5138 |15.08.2011 Секс скандал тресе партията на Меркел . 1| 5998 |21.07.2011 Саркози и Меркел бистрят обща стратегия за Гърция . 12| 9031 |29.11.2010 Световен скандал: дипломатическо торнадо произведе WikiLeaks . 1| 6008 |30.06.2010 Кандидатът на Меркел с провал на президентските избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads