Реклама / Ads
0| 4448 |16.12.2014 СВЯТ

Талибаните избиха над 100 ученици в Пакистан

.
Поне 126 души са били убити, като от тях повече от 100 ученици, има и 122-ма ранени, след като талибани са нападнали армейско училище в пакистанския град Пешавар, обявиха властите, цитирани от БиБиСи.
 

Петима или шестима екстремисти, облечени във военни униформи, са влезли в училището и са започнали да стрелят напосоки. Били са чути и експлозии. Силите за сигурност са обкръжили района. Според СиЕнЕн трима от нападателите са се самовзривили в сградата.

 

От армията съобщиха, че повечето от 500-те ученици са били евакуирани след началото на нападението. Все още не е ясно дали и колко заложници държат нападателите.

 

На място бързо пристигнали командоси от армията, които влезли в престрелка с нападателите. Командосите са убили трима от талибаните, като престрелката продължава.

 

"Операцията продължава, докато не бъдат убити или заловени останалите екстремисти, както и да бъдат спасени заложници", заяви управителят на провинция Хибер, цитиран от ДПА.

 

Талибаните поеха отговорност за атаката, като обявиха, че тя е в отговор на операциите на военните спрямо тях. Те заявиха, че нападението било извършено от шестима атентатори самоубийци.

 

Стотици талибани се смята, че са били убити по време на скорошните военни офанзиви в Северен Вазиристан и близкия регион Хибер.

 

Служител в училището и ученик, интервюирани от местна телевизия, заявиха, че нападателите са влезли в зала в училището, където екип военни са давали уроци по първа помощ на ученици.

 

Служител в училището е заявил пред БиБиСи, че е видял шестима или седмина нападатели.

 

Сред загиналите има учители, както и паравоенен.

 

Пешавар е ставал обект на чести екстремистки нападения в миналото, но в последно време е имало относително затишие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6139 |11.01.2013 Даскалица редовно спяла с подопечните си ученици . 1| 5491 |30.05.2011 Талибаните умишлено предали Осама? . 3| 12036 |18.04.2011 Атентаторите в Минск – 25-годишни съученици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads