Реклама / Ads
0| 4828 |09.08.2015 СВЯТ

Терористи планирали атенат срещу британската кралица

.
Елизабет Втора
Терористи планирали нападение срещу британската кралица идната събота, когато във Великобритания се отбелязва 70-ата годишнина от победата над Япония във Втората световна война, пишат британските издания "Мейл от сънди" и "Индипендънт", цитирани от БТА.
 

 Източници са информирали изданията, че британски джихадисти планирали да извършат бомбено нападение срещу кралицата по време на възпоменателните прояви. Заговорът за убийство бил направляван от Сирия от командири на групировката Ислямска държава. Информациите за заговора са предизвикали преразглеждане на мерките за сигурността на Елизабет Втора.

 

Кралицата и членове на кралското семейство ще участват в серия от прояви на 15 август. В централната лондонска църква Сейнт Мартин ин дъ Фийлдс Елизабет Втора и съпругът й принц Филип ще присъстват на възпоменателна литургия. Там ще има ветерани от войната, военнопленници и цивилни. Същият следобед на площад Хорс гард в Лондон ще има възпоменателна проява с полагане на венци, свирене на химни и прелитане на самолети, участвали във Втората световна война. В тази проява ще участват принц Уилям и съпругата му Кейт, висши политици и военни.

 

След Деня на победата в Европа във Втората световна война на 8 май 1945 г. Япония обяви, че капитулира на 14 август след двойната ядрена бомбардировка в Хирошима и Нагасаки и съветското нахлуване в Манджурия.

 

На 15 август се отбелязва Деня на Победата над Япония. Страната официално се предаде на церемония на 2 септември 1945 г., състояла се на борда на американския военен кораб "Мисури" в токийския залив.

 

Сега лондонската полиция призовава британците да участват в честванията на 15 август въпреки заплахите срещу кралицата.

 

Полицията уверява британците, че ще гарантира тяхната сигурност и безопасност по време на честванията и призовава журналистите, които получат информации за заплахи, да ги споделят с нея.

 

Открита е и гореща телефонна линия, на която да се подават сигнали при пълно гарантиране на поверителността. Бъкингамският дворец засега отказва да коментира изнесените в пресата информации за заплаха срещу Елизабет Втора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5414 |20.07.2015 27 жертви при терористична атака в Турция . 0| 5416 |13.07.2015 Терористи удариха джамия в Афганистан . 0| 4651 |02.07.2015 Арестуваха 12 терористи заради смъртоносните атаки в Тунис . 2| 5374 |24.05.2015 Над 300 терористи са убити при атака на сирийската авиация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads