Реклама / Ads
9| 5029 |08.06.2011 СВЯТ

Топ руски адвокат ще брани Младич в Хага

.
Ратко Младич
Александър Мезяев, най-добрият руски експерт по делата на Трибунала в Хага и професор по право в Казан, вероятно ще влезе в екипа на защитниците на Ратко Младич, предаде "Вечерне новости".
 
 
„Заинтересован съм истината да възтържествува при всички случаи“, заяви Мезяев и отказа да потвърди дали ще бъде адвокат на Младич, преди това да бъде официално решено.

Мезяев е бил част от екипа на защитата на бившия президент на Югославия Слободан Милошевич и е в екипа от адвокати на лидера на сръбските радикали Воислав Шешел.

Сръбският вестник “Блиц” съобщава, че руският академик Елена Яурйевна Гускова следващата седмица ще пристигне в Белград, заедно с известен руски адвокат, който ще се срещне с адвокатския екип на Ратко Младич.

„Г-жа Гускова помага за да се намери известен руски адвокат. Следващата седмица ще дойдат, но това не означава, че веднага ще бъде ангажиран. Ако не е той, ще бъде друг известен руски адвокат”, заявил Милош Шалич, адвокат на семейството на Младич.

След като беше задържан и предаден на Трибунала в Хага бившият военен лидер на босненските сърби заяви, че иска негов адвокат да бъде лидерът на Радикалната партия Воислав Шешел, който също е обвинен от Трибунала. Синът на Младич – Дарко, заяви, че неговият баща е пожелал да бъде защитаван от Шешел и в случай, че това не позволяват правилата на Трибунала, тогава той ще поиска да му бъде назначен юридически съветник.

Говорителката на Трибунала в Хага Нерма Йелачич заяви за АП, че на Младич е дадено правото да избере екип от адвокати, който да го защитава, да бъде посещаван от семейството си и да получи необходимата медицинска помощ. Тя посочи още, че Младич не е започвал гладна стачка.

Милош Шалич заяви, че съпругата на Младич Босилка и синът му Дарко ще получат паспортите си в понеделник, след което в края на седмицата ще пътуват до Хага. Шалич, който е дългогодишен приятел на Младич, подчерта, че семейството поддържа постоянен контакт с него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4700 |06.06.2011 Младич с ултиматум в Хага, плаши с гладна стачка . 0| 6752 |31.05.2011 Ареста на Радко Младич бил фиаско . 0| 5534 |30.05.2011 Младич иска Войслав Шешел за адвокат . 12| 5753 |30.05.2011 Екстрадират Ратко Младич в Хага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads