Реклама / Ads
0| 5427 |06.07.2017 СВЯТ

Тръмп: Фундаменталният въпрос е дали Западът има волята да оцелее

.
Доналд Тръмп
Бъдещето на западната цивилизация е изложено на риск . Това заяви днес американският президент Доналд Тръмп в първата си публична реч в Европа.
 

Той говори преди малко на площад Крашински във Варшава - градът, от който започна втората си обиколка в чужбина. Тръмп увери страните от Централна и Източна Европа, че Америка е решена да ги спаси от зависимостта им от един енергиен доставчик, съобщи БНТ.

 

Доналд Тръмп произнесе речта си пред паметника на Варшавското въстание от 1944 година. Пред събралото се на площада множество той посочи Полша като пример за страна, готова да защитава западните свободи.

 

„Опитът на Полша ни напомня, че защитата на Запада зависи не само от средствата, а и от волята на хората, фундаменталният въпрос сега е дали Западът има волята да оцелее“, каза Тръмп. Тероризмът и екстремизмът са новите заплахи за цивилизования свят, предупреди американският президент, но отправи критики и към Русия.

 

 Днес Западът е изправен и пред сили, които се опитват за изпитат волята ни, да подкопаят увереността ни и да заплашат интересите ни; да ни подложат на нов вид агресия, включително пропаганда, финансови престъпления и кибервойна. Трябва да адаптираме съюза си, за да можем да се противопоставим ефективно по нови начини и на нови видове бойни полета. Призоваваме Русия да спре да дестабилизира Украйна и други страни и да подкрепя режими като сирийския и иранския и вместо това да се присъедини към общността на отговорните държави в битката срещу общите ни врагове и отбраната на цивилизацията, каза Доналд Тръмп.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3907 |18.03.2017 Тръмп: Германия дължи огромни суми на НАТО и САЩ . 2| 5021 |09.02.2017 Тръмп: Изразходвали сме шест трилиона долара в Близкия Изток . 2| 3753 |08.02.2017 Тръмп: Ще продължим да подкрепяме Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads