Реклама / Ads
0| 4712 |30.01.2017 СВЯТ

Тръмп обмисля да изкара САЩ от споразумението за климата

.
Доналд Тръмп
Американският президент Доналд Тръмп смята да спази предизборното си обещание и да изкара САЩ от Парижкото споразумение за борба с климатичните промени. Това заяви бившият член на преходния кабинет на новия държавен глава Майрън Ебъл, предаде БГНЕС.
 

По думите му Тръмп „несъмнено“ ще оттегли страната от споразумението. „Смятам, че Доналд Тръмп неуморно ще изпълнява своите обещания, въпреки цялата истерия, която ще предизвикат неговите опоненти“, допълни той.

 

Ебъл, който в преходната администрация е отговарял за околната среда, не посочи кога точно президентът смята да спази обещанието си.

 

„Той може да направи това чрез президентски указ утре, или може да изчака и да направи това в рамките на по-широк пакет (закони – бел. ред.). Има много различни пътища и яз нямам представа кога това ще стане“, заяви съветникът по време на посещение в Лондон.

 

Още преди кандидатпрезидентската си кампания Тръмп се открои като критик на теорията за глобалното затопляне, а по време на надпреварата му за Белия дом той неведнъж изрази съмнението си в научната обосновка на тази концепция.

 

Парижкото споразумение от своя страна цели да обедини държавите по света в една обща борба срещу изменението на климата на планетата, което застрашава целия живот на нея. То бе подписано на 12 декември 2015 г. по време на конференция в Париж. На нея присъстващите се споразумяха да положат усилия до 2100 г. средната температура на планетата да не се покачва с повече от 2 градуса. Споразумението от Париж цели да замени Протокола от Киото, чиито срок на действие изтича през 2020 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4102 |27.01.2017 Тръмп иска да въведе мито върху стоки от Мексико . 0| 4371 |25.01.2017 Тръмп нареди строежа на стена с Мексико . 0| 4268 |25.01.2017 Тръмп подписва указ за Мексиканската стена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads