Реклама / Ads
0| 4115 |06.11.2017 СВЯТ

Тръмп похвали хората в Северна Корея като ”велик народ”

.
Доналд Тръмп и Шиндзо Абе Източник: БГНЕС
”Мисля, че те са велик народ. Те са трудолюбиви. Те са сърдечни, по-сърдечни отколкото светът знае и разбира”, каза той. Северна Корея ”ще бъде голяма тема” за Япония, Южна Корея и Китай, каза Тръмп относно трите страни, през които ще мине първо в азиатската си обиколка.
 
"Надявам се, че това ще бъде от полза за всички. Ще бъде чудесно, ако можем да работим за този велик народ и за всички", допълни Тръмп, който пристигна в Япония.

Тръмп каза тази вечер на японския премиер Шиндзо Абе, че техните страни са във връхна точка на добрите си отношения, предаде Асошиейтед прес.

Американският президент Доналд Тръмп е на визита в Япония и се срещна с премиера на Страната на изгряващото слънце Шиндзо Абе

Двамата държавници, придружени от съпругите си, бяха на официална вечеря в Токио, част от 12-дневната обиколка на Тръмп из Азия. Тръмп каза, че той и Абе, както и страните им, "се харесват взаимно". Американският президент добави: "Не мисля, че някога сме били по-близки с Япония, колкото сега" и отбеляза, че е обсъдил с домакина няколко теми, сред които Северна Корея и търговията.

Тръмп и Абе играха голф, след която японският премиер съобщи пред репортери, че докато са вървели по игрището, са имали оживен и откровен разговор в спокойна атмосфера.

В понеделник ще бъдат официалните двустранни преговори, за които се очаква да се съсредоточат върху Северна Корея и други регионални и двустранни теми, предаде АП.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4041 |05.11.2017 Тръмп обвини Иран за ракета срещу Саудитска Арабия . 4| 5384 |04.11.2017 Северна Корея: Няма да преговаряме със САЩ . 0| 4531 |04.11.2017 Тръмп се закани на ИДИЛ заради Ню Йорк

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads