Реклама / Ads
0| 4832 |07.07.2018 СВЯТ

Треньорът на блокираните в пещера в Тайланд деца помоли за прошка в писмо

.
Футболният треньор, който придружава 12-те деца, блокирани в наводнена пещера в Тайланд, предаде чрез водолази писмо с молба за прошка до родителите на момчетата, предаде Франс прес.
 

"В момента всички деца са добре. Спасителите се грижат добре за тях. Благодаря за цялата морална подкрепа, моля за прошка всички родители", пише 25-годишният треньор Еккапол Чантавон в писмото, което публикуваха днес спасителите.

От откриването на децата и треньора им в понеделник вечерта са публикувани само два видеоклипа с тях, а опит за инсталиране на телефонен кабел за връзка с тях бе неуспешен.

 

Във видеоклиповете младият треньор изглежда отслабнал и отпаднал духом, което породи бурни дебати в Тайланд за чувството му на вина, че е завел поверените му деца в пещера, за която се е знаело, че се наводнява в сезона на мусонните дъждове. Освен това равнището на кислород в пещерата е спаднало, което поражда тревоги за здравето на децата.

 

Днес обаче спасителите публикуваха писма на децата до семействата им, които са първите публични доказателства за живот от вторник.

 

"Не се тревожете, тате и мамо, станаха две седмици, откакто заминах, но ще се върна да ви помагам в магазина", пише Еккарат, подписал се с прякора си Бев.

 

"Добре съм, но тук е малко студено. Не се тревожете за мен. Не забравяйте да ми приготвите празненство за рождения ден", пише Дуангфет, подписвайки се с прякора си Дом.

 

"Ако изляза, моля ви заведете ме да хапна муу крата (тайландско ястие със свинско на скара и зеленчуци), пише Пифат, подписвайки се с прякора си Ник.

 

Водолаз загина при спасителната операция за блокираните момчета в пещера в Тайланд

 

Вчера бивш водолаз от тайландските ВМС загина при операция за доставка на храна на децата. Смъртта му повдига въпроса доколко е възможно безопасно изкарване на децата и треньора им от наводнената пещера, където те са блокирани от 14 дни.

 

Снощи ръководителят на кризисния щаб Наронгсак Осоттанаком, който е и губернатор на провинция Чианг Рай, заяви, че евакуирането им с водолазни апарати не е подходящо.

 

Много от децата, които са на възраст от 11 до 16 години, не могат да плуват и никое не се е занимавало с водолазно гмуркане, което допълнително усложнява спасителната операция.

 

В момента са нужни 11 часа на опитен водолаз да направи отиване и връщане до мястото, където са децата и треньорът им – шест часа на отиване и пет на връщане с помощта на течението.

 

Маршрутът е дълъг няколко километра с трудни преходи под студена и мътна вода, с препятствия като тесни подводни участъци, скали и други отломки. В някои части видимостта е нулева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4238 |06.07.2018 Бившият кмет на Солун с втора присъда за финансови измами . 0| 3977 |06.07.2018 Русия въведе допълнителни мита на стоки от САЩ . 0| 4605 |04.07.2018 Тръмп нямал съмнения в това, че Русия се е намесила в изборите в САЩ . 0| 4307 |04.07.2018 Убийство на млад мъж от полицай взриви Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads