Реклама / Ads
0| 3954 |11.05.2022 СВЯТ

Турция и Казахстан подписаха споразумение за военно сътрудничество

.
Казахстан и Турция подписаха споразумение за военно сътрудничество, съобщава казахстанскато Радио Свобода, позовавайки се на официални медии.
 

В рамките на държавното посещение на казахстанския президент Касим-Жомарт Токаев в Турция бяха подписани редица документи, "уреждащи двустранното военно сътрудничество между Казахстан и Турция", се казва в съобщение на казахстанското министерство на отбраната. Подробности не се дават.

 

Както отбелязва турското министерство на отбраната, турският министър на националната отбрана Хулуси Акар посочи важността от разширяване на връзките между Турция и Казахстан в областта на отбраната, „включително в областта на съвместните военни учения и отбранителната индустрия“.

 

"Благодарение на подписаната обща декларация, ние издигнахме нашето партньорство на ново ниво на стратегическо партньорство. Турция и Казахстан са две братски държави. Ние, Турция, обръщаме голямо внимание на стабилността и спокойствието в Казахстан", каза Ердоган след среща с Токаев.

 

В тесен формат президентите обсъдиха ситуацията в Украйна. „Нашите възгледи за мирното разрешаване на кризата въз основа на суверенитета и териториалната цялост на Украйна съвпадат. Знаете също, че ние работим в тясно сътрудничество от самото начало, за да сложим край на войната в Украйна. Разбира се, тази война още веднъж подчерта, че значението на сътрудничеството и сближаването на тюркските държави на двустранно ниво“, отбеляза още турският лидер.

 

Общо, след резултатите от преговорите между официалните делегации на Казахстан и Турция, страните подписаха 14 документа. Сред тях са меморандум за сътрудничество в областта на медиите, споразумения за международен комбиниран превоз на стоки и опростяване на процедурите за митнически контрол, меморандум за сътрудничество в областта на информационните технологии.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3740 |22.04.2022 Турция: Настъплението ни в Ирак ще продължи, докато не се премахне терористичната заплаха . 0| 3687 |22.03.2022 Ново земетресение удари Турция . 0| 4466 |07.03.2022 Протест срещу войната и в Казахстан: ”Спрете Путлер”, ”Долу ръцете от Украйна” . 0| 3147 |08.02.2022 Турция обвини Гърция в насилие над мигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads