Реклама / Ads
2| 5068 |24.04.2017 СВЯТ

Турция сваля доверието си от САЩ

.
Турция сваля доверието си от САЩ, обяви външният министър Мевлют Чавушоглу. Причината е престоя на Фетхуллах Гюлен в страната, въпреки неколкократните искания на Анкара проповедника да бъде върнат в Турция и да бъде съден там.
 

„Турция не приема участието на въоръженото крило на Кюрдската работническа партия /ПКК/ в операцията в Менбич, но Америка го подкрепя с логистика и смята за важно присъединяването му, на което ние се противопоставихме. Уважаемият Барак Обама даде дума пред нас, че кюрдите ще се изтеглят на изток от Ефрат. Това обаче все още не е факт, въпреки, че Джон Кери и Джо Байдън ни уверяваха в започналото изтегляне.

 

Дори напротив, с негативни действия се обърнаха срещу нас и срещу Свободната сирийска армия. Турция предупреди, че ако кюрдите не освободят района от присъствието си, ще удари базите им и ще блокира нападенията им по турските военни части. Тогава Америка поиска срок. Но ако те не се оттеглят, ще излезе, че САЩ не спазва договорките. Да не ни упрекват, но ако САЩ не държат на думата си, как оттук нататък да им вярваме? И по кой въпрос да им вярваме – и без друго заради престоя на лидера на терористичната групировка Фетхуллах Гюлен имаме особено голямо напрежение помежду си. За съжаление, в момента доверието на народа ни към Америка е на възможно най-ниското си ниво“, коментира Чавушоглу.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4099 |19.04.2017 Висшият избирателен съвет на Турция няма да анулира референдума . 0| 3919 |19.04.2017 МВнР за референдума: Турция да спазва ангажиментите си към международните организации . 8| 5969 |18.04.2017 Евгений Михайлов: Кой има интерес Турция да се превърне в плашило

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads