Реклама / Ads
6| 4962 |19.11.2022 СВЯТ

Взривове в Запорожие, ожесточени сблъсъци в Бахмут

.
Източник: БГНЕС
За взривове в Запорожие тази нощ съобщава УНИАН. Четири силни експлозии са били чути в тъмните часове на денонощието. Малко по-късно ръководителят на Запорожка област Олександър Старух съобщи в канала си в Telegram, че взривът е засегнал обект от промишлената инфраструктура. Секретарят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев написа в социалните мрежи, че под развалините на предприятието може да има хора - не назовава обаче евентуалния им брой.
 

На мястото работят спасители. На видеоклип, публикуван в социалните мрежи, се вижда, че на мястото на удара има силен пожар.


Въпросното промишлено предприятие може да е най-големият украински производител на двигатели MotorSich.


В сутрешната си сводка генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщава предимно за атаки на руските сили в Източна Украйна - сблъсъците интензивно започнаха след освобождаването на Херсон.


По Сиверското направление в Сумска област руските окупатори стрелят с минохвъргачки и ракетна артилерия в близост до селищата Атинске и Нововладимировка.


По Слобожанското направление руските окупатори обстрелват с минохвъргачки и артилерия селищата Стрелече, Старица, Огурцово, Охримивка и Зарубинка в Харковска област.


В посока Купянск и Лиманск врагът атакува с танкове и пълния спектър на артилерията в районите на населените места Нововолинск, Орлянка, Котляровка, Кромални и Табаевка от Харковска област; Новоселовское, Мясожаовка, Новоегоровка, Площанка и Невское от Луганска и Торское, Андреевка и Берестовое от Донецка област.


В района на Бахмут продължават да са най-ожесточените сблъсъци, както и в посока на Авдийвка.


В направленията Новопавловск и Запорожие окупаторите обстрелват с танкове и различни видове артилерия селищата Бохоявленка, Благодатне, Времовка и Угледар в Донецка и Камянска в Запорожка област.


За Херсонска област генщабът съобщава само, че танкове и артилерия са съсредоточени в района на Антоновка, Берислав, Одрадокамианка, Чернобаевка и град Херсон.




 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 38034 |27.09.2022 Ожесточени боеве в Украйна . 0| 4800 |16.09.2022 Мощни взривове разтърсиха центъра на окупирания Херсон /видео/ . 0| 3607 |18.02.2022 Индия: Заради серия от взривове през 2008 г., 38 души са осъдени на смърт . 0| 6790 |22.03.2018 Бунтовниците напускат Гута след месец кървави и ожесточени боеве

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads