Реклама / Ads
8| 4468 |17.10.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Алибегов: Предложението на доц. Кунчев и МЗ е прехвърляне на отговорност върху бизнеса

.
Ричард Алибегов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и Здравното министерство да се влиза навсякъде със сертификатите е прехвърляне на отговорност върху бизнеса.
 

Така председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алебигов коментира пред Нова телевизия новите предложения на здравните власти, които ще бъдат обсъдени утре.

 

„Това нещо се въведе в Европа, когато минаха 60-70% от ваксинацията“, отбеляза той.

 

„Тоест държавата първо трябва да си свърши работата. Когато я свърши, отива при бизнеса и казва: „Ние свършихме нашата работа, сега ви налагаме да работите само с тези хора“, посочи Алибегов.

 

„У нас става следното – утре излиза национална заповед на 20% ваксинирани, повече от които са над 65-70 годишна възраст, тоест не е таргет за работа нито на фитнеси, нито на детски центрове, нито на заведения, и държавата казва, че ще работим от утре със сертификати. Тоест ние ще работим с 8 до 10%“, отчете той.

 

„Очакваме до края на седмицата бързите тестове за COVID-19 за влизане в заведенията да станат безплатни. Очаква се изпълнение на поръчка от държавата”, заяви председателят на Асоциацията на заведенията.

 

„До тестването на клиенти с бързи тестове за COVID-19 се стигна след като подобна стъпка беше въведена в останалата част на Европа. Там, до достигане на 80 процента на ваксинирани – тези тестове бяха безплатни. От миналата седмица тестовете са безплатни. Беше изградена стройна система, която искаме да приложим и у нас”, подчерта Алибегов. 

 

По думите му пунктовете, които бяха създадени преди няколко дни пред заведенията и нас, работят доста бързо и без проблеми. „В тях има две медицински лица, които вземат проба. Тестват се и клиенти, и персонал. В момента един тест струва 10 лева. Разликата в цената му се плаща от заведенията и от Асоциацията. Това е начинът, за да работим”, посочи той.

 

Ричард Алибегов съобщи още, че на 19 октомври, вторник, и ресторантьорите ще се присъединят към националния протест а цената на тока.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5380 |10.07.2019 КФН е готова с предложението си за системата „Бонус-малус“ . 5| 5111 |10.07.2019 МС ще разгледа предложението за договор за купуване на Ф-16 . 0| 4808 |27.12.2016 Обсъждат предложението за 5% поскъпване на газа догодина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads