Реклама / Ads
0| 5334 |25.02.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

България зове за енергийно единство в ЕС

.
Бойко Борисов Източник: Вяра Йовева
Дошъл е моментът държавите членки на ЕС да действат единно, осъзнавайки ролята на енергийната сигурност за икономическото развитие и стабилността на всяка една от тях като цяло. Това е позицията на българското правителство, съобщават пресцентъра на МС.
 

В тази връзка е и нашето предложение за обща европейска политика за централизирано договаряне и за закупуване на енергийни суровини за нуждите на държавите членки членки, заяви министър-председателят Бойко Борисов след заседание на Среща на върха по енергийната сигурност в Централна и Източна Европа, състояла се в Будапеща, Унгария.

По време на срещата е подписана декларация за проектите „Набуко”, „Южен поток” и за изграждането на терминали за течен газ, които по думите на Борисов са еднакво важни за България.

Убеден съм, че диалогът, сътрудничеството и солидарността са гаранция за намиране на глобални решения по отношение на проблемите, пред които са изправени всички държави, включително по въпросите в областта на енергетиката. Именно солидарността и съвместните усилия на държавите от региона ще създадат най-добрите възможности за реализиране на политики и проекти в полза на всички страни, каза още премиерът Борисов.

По време на заседанието всички участници подкрепиха виждането на българския министър-председател, че за проблемите на всяка една страна трябва да се говори като за общи проблеми и че е необходима солидарност между държавите.

В лицето на България нашите съседи, страните от региона, както и целият Европейски съюз имат надежден и стабилен партньор, подчерта българският правителствен ръководител.

В делегацията, придружаваща премиера Бойко Борисов, са министрите на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Утре министър-председателят и министрите ще участват в дискусия, посветена на Дунавската стратегия на Европейския.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6322 |24.02.2010 България в криза - атрактивно място за аутсорсинг . 2| 4839 |22.02.2010 ЕК благослови тютюневия бизнес в България? . 1| 4907 |22.02.2010 Представяме България на IFT Belgrade 2010 . 4| 5420 |19.02.2010 "Газпром" обърна гръб на България с "Южен поток"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads