Реклама / Ads
2| 8366 |25.02.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Бензиностанции ЕКО получиха юбилеен сертификат номер 1 500 по програма „Гаранция ЕКО“

.
Днес на бензиностанция ЕКО на бул. „България“ в гр. София се проведе юбилейна проверка номер 1 500 от програмата „Гаранция ЕКО“. Уникалната за българския пазар програма бе създадена през 2014 г. и за по-малко от две години успя да развие своя обхват. Днес всички горива, които бензиностанции ЕКО предлагат, подлежат на количествен и качествен контрол. Постоянните проверки се извършват целогодишно и покриват всички бензиносатнции ЕКО в цялата страна.
 
Юбилейната проверка номер 1 500 отчете пълно съответствие при количественoто замерване на проверените светли горива и автогаз. Пълно съответствие показаха и качествените показатели. В резултат на проверката, изпълнителният директор на „Булгарконтрола“ АД г-н Николай Атанасов връчи юбилейния сертификат номер 1 500 лично на г-н Георги Деянов, изпълнителен директор на „ЕКО  България“ ЕАД.




„Гаранция ЕКО“ все още остава единствената програма в България, по която всички горива, които се предлагат на бензиностанции ЕКО преминават освен през качествен контрол и през количествени проверки. Всички полеви проби, взети от обектите на ЕКО в страната, се анализират в мобилна лаборатория, оборудвана с най-съвременна техника, след което се потвърждават и в акредитирана лаборатория за изпитване на горива и петролни продукти. Програма „Гаранция ЕКО“ се осъществява в партньорство с една от най-големите независими контролни организации в България – „Булгарконтрола“ АД. Проверките на горивата на всички бензиностанции се правят на изненадващ принцип от експерти с богат професионален опит в областта на контрола на течни и твърди горива.

Програмата за количествени и качествени проверки на горивата „Гаранция ЕКО“ е know-how на Hellenic Petroleum Group. За първи път тя е лансирана от ЕКО Гърция, където постига забележителен успех. Към момента се изпълнява в три държави от групата, а останалите са в процес на подготовка за нейното стартиране.

„За тези две години програма „Гаранция ЕКО“ се превърна в символ на българския пазар, че предлаганите от бензиностанции ЕКО горива не само съответстват на законовите стандарти за качество в България и в Европа, но отговарят и на всички количествени критерии. Щастлив съм да забележа, че и други компании в петролния сектор последваха нашата практика. Продължаваме да изпълняваме и надграждаме програма „Гаранция ЕКО“, за да запазим доверието на потребителите и всички наши клиенти да бъдат сигурни за всеки литър гориво, който зареждат на бензиностанции ЕКО.“, сподели Георги Деянов, изпълнителен директор на “ЕКО България“.

Информация за компанията:

Бензиностанции ЕКО са собственост на ЕКО България ЕАД. Компанията присъства на българския пазар от юли 2002 г. и е част от най-голямата индустриална и търговска корпорация в Гърция - Hellenic Petroleum Group.
В България действат 85 ЕКО бензиностанции: София, Асеновград, Ахелой, Банско, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Горна Оряховица, Гоце Делчев, Димитровград, Добрич, Дупница, Ихтиман, Кресна, Кула - Видин, Кулата, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Плевен, Перник, Петрич, Пловдив, Радиново, Русе, Свиленград, Своге, Сливен, Смолян, Стара Загора, Хасково и Шумен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5563 |13.11.2015 29 фирми получиха златни медали за храни и напитки на водещите изложения в сектора . 6| 7507 |28.10.2015 От Бензиностанции ЕКО: Няма фалшиви горива, има техническа неизправност . 2| 5897 |27.03.2013 Тютюнопроизводителите получиха парите си . 3| 6611 |03.01.2012 Нивомерите заплашват с фалити малки и средни бензиностанции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads