Реклама / Ads
28| 6129 |02.07.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

В Борда по туризъм скандалите не секват

.
Част от членовете на Националния борд по туризъм не взеха участие в последното заседание на УС на НБТ на 25 юни. Причината според тях е фактът, че вече мненията и становищата им, изразени писмено или устно, не се взимат под внимание и бордът се управлява като ЕТ.
 
Несъгласните с начина на управление на сдружението Ветко Арабаджиев, Людмил Стойков, Валентин Йосифов, Евгения Банева и Соня Колтуклиева са изпратили писмо до членовете на УС на НБТ. Те настояват и за оставката на Поли Карастоянова като председател на УС и изпълнителен директор на НБТ.

От писмото става ясно, че на заседанието на Управителния съвет на 3 май т.г. е бил поставен въпросът за оставката на Поли Карастоянова, тъй като според членовете има конфликт на интереси от момента на постъпването й на работа в Международен панаир – Пловдив, заради нарушаване на принципа на независимост и необвързаност на членовете на НБТ. Другите причини за искането на оставката й са липса на правилник за работата на УС на НБТ,  липса на протоколи от заседанията на УС и КС на НБТ, липса на отчети за финансовото състояние на НБТ, политическа обвързаност поради членството й в ИС на партия Българска социалдемокрация. На заседанието на 3 май не се е стигнало до гласуване поради липса на време.

Тогава е било взето решение председателят на НБТ Георги Гергов да води преговори за консолидация на туристическия бранш, но ясно е било изразено становището на мнозинството от УС на НБТ, че са против съдебната регистрация на нова формация.

„Както става ясно от пресата и от материалите, разпостранявани сред някои браншови организации, недвусмислено се върви към създаване на ново юридическо лице с названието Национална конфедерация на българския туризъм. От името на НБТ се извършват действия, без за това да се уведомяват своевременно членовете на УС на НБТ, което смятаме за некоректно и неприемливо”, се казва в писмото."ФН"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5380 |18.06.2007 Туризъм ще се учи и в Царево . 0| 12810 |31.05.2007 Швейцария - меката на обучението по туризъм . 0| 6358 |12.04.2007 Селският туризъм привлича с гостоприемство и битова атмосфера . 0| 5262 |18.05.2007 Екскурзоводите и Агенцията по туризъм в спор за промени в правилата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads