Реклама / Ads
19| 5609 |30.01.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Борисов към US-бизнеса: Дръжте се добре, да не се намесваме

.
Бойко Борисов
"Дръжте се добре. Ние винаги даваме САЩ за пример. За това е важно вие да продължите да давате този пример и да не се налага ние да се намесваме". Това каза Бойко Борисов на бизнес среща организирана от Американската стопанска камара.
 
"След изборите, макар и трудно, съставихме правителство. Въпреки всичко, смятам че то работи добре. На никой от министрите не му е било мечта да работи в такова правителство, но стабилността и интересите на България стоят над всичко. Не трябваше да допускаме да има още една изгубена година като 2014. Експериментът Орешарски нанесе тежки последици. Ние не трябваше да допускаме да има следващ срив в страната", каза премиерът. "За толкова кратко време върнахме спокойствието на близо 100 000 българи, на които изплатихме гарантираните влогове от КТБ. Над 3 млрд. са изплатени. Това е една огромна сума. Когато дойдохме на власт, всички еврофондове бяха спрени. Една седмица, след като поехме властта, Европейската комисия размрази фондовете. От ЕК го направиха със ясното съзнание, че на България трябва да се помогне. Ние на практика няма да загубим пари", даде примери Борисов в изказването си.

"Надявам се Народното събрание да работи в консенсус и да има промени към добро. Вчера бяхме свидетели на 10-часов двубой за избор на шеф на ВКС. И двамата кандидати бяха безупречни. Надявам се да работят в екип", продължи министър-председателят. Пред участниците във форума Борисов припомни, че данъците в България остават едни от най-атрактивните-10% плосък данък и 20% ДДС. "Никъде го няма това", отсече премиерът. "Винаги е имало изкушение да бъдат вдигнати данъците, но успяваме да устоим на това изкушение. Говоря пред бизнесмени и не мога да не спомена за всичко, което правим за инфраструктурата. За бизнеса тя е много важна. Важни са магистралите и жп линиите", похвали се Борисов. Той напомни, че предстоят местни избори тази година и призова към толерантна кампания. Премиерът не пропусна да спомене, че започват проучвания в Черно море за находища на газ, което ще гарантира енергийната стабилност на страната.

"На много хора България да бъде стабилна не им харесва. Върху добива на шистов газ е наложен мораториум. Това е тема, която категорично съм забранил да се коментира. Макар че, България е страна с големи залежи на шистов газ. Всички бяхме свикнали да гледаме по телевизията една чешма, от която излиза огън и гори. Българите не са съгласни най-плодородните земи да бъдат съсипани", категоричен беше Борисов. "Аз не вярвам, че всичко което се случи със сметките за ток е случайно. Как може да бъдат надписани 67 000 сметки за ток случайно", попита министър-председателят.

"Искам да подчертая, че на дневен ред не стои номинацията за президент. Едва след 2 години ще направим оценка на дейността на президента и тогава ще решим. Горчиво съжалих, че се пошегувах за жената президент. Така ми дойде отвътре. Език мой, враг мой, както казва народа. Аз много уважавам президента и неговата работа. Искам всички спекулации на тази тема да спрат", призова Борисов. Той се обърна и към представителите на американския бизнес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7516 |08.01.2015 Изпълнителните директори на КТБ: Г-н Борисов, заблуждават Ви! . 15| 6073 |23.12.2014 Писмо до Б. Борисов: Надежда за справедливост за КТБ - само в Европа . 29| 6453 |16.06.2014 Пирински: Бизнесът се страхува Борисов да не се върне на власт . 14| 5761 |21.04.2013 Станишев: 660 млн. лв. са неразплатените от Борисов и компания пари към бизнеса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads