Реклама / Ads
1| 5433 |17.06.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Данъчни дебнат фенове на "Металика" и "Рамщайн"

.
След масовото присъствие на служители от столичната НАП на концертите на AC/DC и Lord of the Dance в София, данъчните няма да подминат и предстоящите в края на юни фестивали „Парк лайф" и „София рокс".
 

Отново, съвместно с полицията, инспекторите ще извършват наблюдение, проверки и контрол на входовете на Терминал 2 на летище "София" и на националния стадион, където ще бъдат концертите.

Служителите от приходната агенция ще следят за броя на хората, които влизат, за наличието на фалшиви билети за вход и за отчитането на приходите от концерта. Ще се проверява дали организаторите начисляват дължимия данък върху възнаграждението на всеки един от чуждестранните изпълнители, участващи в концертите, както и дали за лицата, наети по граждански договори за даден концерт, се начисляват и декларират дължимите данъци и осигуровки.

Освен това данъчните ще проверяват и амбулантните търговци, които продават сувенири, чадъри, напитки, храна или други дребни вещи. Инспекторите ще следят за произхода на продаваните стоки и придружаващите ги документи. След приключване на изявите ще се засичат отразените от търговците продажби чрез касовите
апарати.

"Целта на проверките по време на големите музикални изяви в София е предварително да установим дължимите от организаторите данъци и осигуровки. Само от концертите на AC/DC и Lord of the Dance в София, на които имаше засилено присъствие на инспектори от столичната НАП, в бюджета са внесени данък печалба и осигуровки за повече от 90 000 лв.", заяви Светлана Паунова, директор на териториалната дирекция на НАП в София.

От столичната Агенция заявяват, че тези проверки няма да са инцидентни, а ще съпътстват проявите на всички световни звезди в София.

НАП припомня, че само от концертите на AC/DC и Lord of the Dance, на които е имало засилено присъствие на инспектори от столичната НАП, в бюджета са внесени данък печалба и осигуровки за повече от 90 000 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5157 |09.06.2010 Данъчни правят търг за ножове, цеви и патрони . 0| 5174 |20.05.2010 Данъчните подхващат и заложните къщи . 0| 4414 |14.05.2010 Данъчни и полицаи ще дебнат феновете на AC/DC . 0| 4757 |13.05.2010 100 хил. без данъчни декларации за доходите си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads