Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

1| 4610 |24.11.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дебитни карти развиват финансовата култура на децата

.
Кой е най-добрият начин да научим децата как да управляват парите си? Чрез собствения им опит, разбира се.

След детайлно проучване на нарастващата нужда от създаване на финансова култура в детска възраст, Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предлага нови дебитни карти, специално разработени за деца и тийнейджъри от 7 до 18 години. Целта на картите е да подпомогне финансовото им образование – да се научат да наблюдават бюджета си, направените разходи и как да спестяват. Колкото по-рано децата свикнат да управляват джобните си пари и да носят отговорност за тях, толкова по-успешни ще бъдат след това в живота.

 

Именно за тази цел, дебитните карти на Fibank са създадени с възможно най-нисък риск и най-висока степен на контрол от страна на родителите – всяка карта има лимит, съобразен с личните нужди на подрастващите и семейния бюджет. Картите са освободени от такси за издаване, поддръжка,  теглене на банкомат и плащане на ПОС-терминал и не могат да се използват за плащания в интернет. Родителите могат да следят направените разходи от децата си, като изберат да получават e-mail известия или използват системата за електронно банкиране „Моята Fibank”. По този начин те имат пълен отчет къде и за какво детето харчи парите си.

Дебитните карти за деца и тийнейджъри се издават в две възрастови категории:

 - деца от 7 до 14 години - Debit MasterCard PayPass Kids;

 - деца от 14 до 18 години - Debit MasterCard PayPass Teen.

 

Атрактивните дизайни на картите също са създадени от деца след проведен конкурс и оценка от компетентно жури. Всеки клиент има възможност да избере между 3 варианта на дизайн, които са направени специално за всяка възраст.

Първите отзиви сред родителите са изключително положителни. Според резултатите от фокусните групи, те най-високо ценят сигурността на картата, възможността да определят лимитите и да наблюдават къде и кога е направено всяко теглене от ПОС-терминал или плащане.

 

Допълнителна информация за дебитните карти за деца и тийнейджъри, издавани от Fibank, можете да получите във всеки клон на банката, на тел. *2265 или чрез сайта на банката: https://www.fibank.bg/bg/debitni-karti-za-detsa-i-tiyneydjari/page/4203#nasheto-predlojenie
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 4892 |10.11.2016 „Епъл“ пусна карти на трафика в България, Словакия и Словения . 0| 4731 |16.12.2015 Тестват финансовата система на България . 1| 4990 |18.11.2015 По-евтини сезонни лифт карти в Банско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ