Реклама / Ads
15| 5087 |11.02.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Демократична България: Несменяемата КЗК е цъкаща бомба за бизнеса

.
”Демократична България” е твърдо против предложените от правителството промени в Закона за защита на конкуренцията, които ще бетонират сегашния компрометиран ръководен състав начело на Комисията за защита на конкуренцията. Убедени сме, че увеличаването с 2 години на мандата на водената от Юлия Ненкова комисия е вредно за България и може да спре за години напред реформите в сектора, това се казва в позиция на обединението.
 

В нея се посочва, че с действията си през последните години комисията си е спечелила името "Комисия за защита ОТ конкуренцията". От ДБ припомнят сагата с продажбата на "Нова телевизия", докато тя бъде закупена от "правилния" собственик Кирил Домусчиев, глобите на "Хиполенд" и различните решения по сделката за ЧЕЗ, в зависимост от политическата конюнктура.

 

"КЗК е превърната в придатък на изпълнителната власт, вместо да бъде независим орган. Бива използвана за бухалка по най-грозните начини. На този фон е изключително нагло искането за удължаване на мандата ѝ с 2 години, само 4 месеца преди неговото изтичане. И то в самия край на дейността на сегашното Народно събрание, буквално в 12 без 5. По същия начин сегашната власт бърза да проведе "конкурси" за директори в държавните дружества в енергетиката и транспорта. За да избере послушни бордоваци за години напред с минимална възможност да бъдат сменени. Това може да обрече България на още загуби и липса на реформи", смятат още от "Демократична България".

 

Политическото обединение настоява президентът да наложи вето върху закона. "България си има достатъчно проблеми, за да си навлече още един. Пред следващото Народно събрание стоят изключително тежки задачи за реформиране на съдебната система, регулаторите, за по-добро управление на администрацията и държавната собственост, за да се залагат цъкащи бомби отсега. "Несменяема" КЗК е огромен риск за бизнес средата в България", се казва в края на позицията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 12324 |10.11.2020 Доклад за България: Непрозрачна система за ипотечни кредити. БНБ няма желание да реши проблема . 0| 6267 |16.10.2020 Виктор Станчев, главен оперативен директор и член на УС на ЧЕЗ Разпределение България: Работим интензивно по мрежата в цяла Западна България . 1| 6466 |29.01.2019 ЕК към България: Променете съдебните практики, по които банките съдят длъжници . 2| 6752 |03.07.2018 ”Демократична България”: Има риск от загуба на 1 млрд. лв. европари по програма ”Транспорт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads