Реклама / Ads
6| 4931 |09.11.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дянков предупреди зърнопроизводителите да не стачкуват

.
Финансовият министър Симеон Дянков предупреди зърнопроизводителите, че ако излязат на протест и блокират страната, предвиденият за тях бюджет може да бъде намален още.
 

 

Той беше категоричен, че договорки за допълнителни 230 милиона за сектора не са правени и земеделието ще получи точно толкова пари, колкото са планирани за тази година.

 

Припомняме, че по-рано днес националната асоциация на зърнопроизводителите обяви безсрочни национални протестни действия. Те ще преминат към ефективни протести, ако до първото четене на законопроекта за държавен бюджет в Народното събрание няма промяна на заложените проекти за земеделие.

 

Според проектобюджет 2012 парите ще бъдат с 230 милиона лева по-малко, а други 70 млн. лв. са от неосъществени плащания, обясни финансовият министър.

 

Тази цифра просто не съществува, нито има такова искане, нито пък намерение за допълнителни 230 милиона в проектобюджет 2012 г., обяви Дянков, цитиран от БНР.

 

Никога от държавния бюджет не са давани пари за животновъди и други растениевъди. Тази година сме предложи 60 милиона да отидат за животновъди и част от бюджета на Министерство на земеделието да отиде за други растениевъди, в които се включват пчелари, домати, чушки и общо взето зеленчуците. Не е редно един сектор, който години наред получава големи държавни субсидии, да продължава да настоява всяка година за по-големи и по-големи, коментира финансист номер едно.


Надявам се да са достатъчно разумни - да не стачкуват и да не блокират страната, обърна се задочно към зърнопроизводителите Дянков. Ако обаче тръгнат да правят това, ние сме в процес на бюджетна процедура и тези пари, които сега им се дават, лесно могат да бъдат преразпределени за други сектори, предупреди той.

 

Дянков прогнозира, че животновъдите например биха били много доволни и посочи, че ще е първият, който ще предложи подобно преразпределение. Той беше категоричен, че производителите нямат основания за недоволство, защото всяка година бюджетът за тях, идващ от Европа, се увеличава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5284 |07.11.2011 Дянков спретна нова интрига около пенсионирането . 55| 7370 |02.11.2011 С. Дянков: 5-6 години и сме по-добре от гърците! . 19| 6289 |25.10.2011 Дянков пред Ди Велт: Кризата в Гърция е бонус за България . 24| 5793 |14.10.2011 С. Дянков: МВФ набута Гърция в кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads