Реклама / Ads
0| 5110 |12.05.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дянков: Не виждам проблем в българо-руските отношения

.
Симеон Дянков
Не вижда проблем в руско-българския диалог. Това заяви министърът на финансиите и вице-премиер Симеон Дянков след участието си във форум, посветен на икономическата криза в Европа, в института Катон във Вашингтон, цитиран от БТА.
 

"Тъкмо напротив, няколко пъти се срещах с министъра на финансите Алексей Кудрин и, естествено, разговаряхме надълго за енергетиката, но съществува и традиционният сектор на нашите вносно-износни операции, който беше леко позабравен през последните 10-20 години. Съществува и туризмът, има и други области, където сме си сътрудничили в миналото и на които сега трябва да обърнем повече внимание", каза българският министър.

Във връзка с ключовите направления на двустранното сътрудничество, Симеон Дянков потвърди, че България е "напълно ангажирана" с проекта "Южен поток".

"От наша страна финансирането вече е осигурено. Сега въпросът е да се координират усилията с другите участници, а не с България", подчерта той.

Друг е въпросът с АЕЦ "Белене", където искаме да привлечем трети партньор, отбеляза българският министър.

За този проект финансиране все още не е осигурено, допълни той. За нас този проект е прекалено голям, за да можем да излезем по някакъв начин от ситуацията, например, с помощта на правителствени гаранции или заеми, посочи той.

Що се отнася до търговските отношения на европейските страни и Русия, Симеон Дянков сподели пред ИТАР-ТАСС виждането, че не е задължително настоящата дългова криза в Европейския съюз да се отрази на търговията между европейските страни и Русия.

"Разбира се, в резултат на кризата Европа ще стане по-бедна и еврото ще изгуби позиции, но Русия произвежда крайно необходими стоки. От тази гледна точка мисля, че това, което се случва в Европа, няма да се отрази негативно на Русия, при всички случаи не и в краткосрочен план", посочи министърът пред кореспондент на агенцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5271 |03.05.2010 Дянков: 20% е шансът да скочи ДДС-то . 0| 5153 |28.04.2010 Кабинетът нищи проблемите с болничните и отпуските . 3| 5668 |28.04.2010 С. Дянков: Концентрация на държавни средства в 3 банки? Повече контрол! . 4| 5049 |22.04.2010 С. Дянков: Средната заплата в бюджетния сектор е ниска

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads