Реклама / Ads
7| 7408 |03.04.2019 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М. Димитров за Фрог: Министерството на финансите е възприело ”партизанска” тактика за КТБ

.
Мартин Димитров Източник: БГНЕС
Засега се крият от министерството на финансите. Възприели са ”партизанската” тактика. А ако трябва да сме сериозни, то има разни скандали в България, но КТБ е най-сериозният скандал. Много показателно е, че и ГЕРБ, и БСП се държат така, сякаш такава тема никога не е имало.
 

Така Мартин Димитров от Демократична България, който заедно с Петър Славов осъди Министерство на финансите за отказ да предостави публична по закон информация за това колко пари е успяла да си събере държавата след приемането на Закона за банковата несъстоятелност , по-известен като закона КТБ на Делян Пеевски, коментира пред Фрог дали ще има обжалване пред Върховния административен съд от Министерството на финансите и министър Владислав Горанов.

 

Ние ще продължим да бъдем настоятелни. Това е голям тест за министерството на финансите. Трябва да продължат да крият или да дадат информация. Ако тръгнат да обжалват пред съда за нас ще е ясно, че има някакви сериозни проблеми. Какво обжалване да има, след като съдът им е написал, че това е информация, която накърнява обществения интерес, каза още М. Димитров.

 

Припомняме, че гръмките обещания след този закон бяха да бъдат събрани поне 1,4 милиарда лева.

 

Той коментира и темата за машинното гласуване: За машинното гласуване се опасявам, че още веднъж няма да го въведат. Това е мегаскандал. Искам да кажа чрез вашата медия, че ако го направят това, резултатът ще окаже влияние на активността на изборите. Хората няма да гласуват и печеливш ще е ДПС. Искам да го кажа на ГЕРБ и ДПС, които също тайничко не искат това машинно гласуване. Печеливш ще е ДПС, защото активността ще падне. Хората ще си кажат, че системно не се спазва закона и няма защо да гласуваме, коментира М. Димитров.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11639 |21.03.2019 Само във Фрог: Газов цирк за милиони - румънската тръба към България замразена . 4| 7044 |11.02.2019 Мартин Димитров: 240 млн. лв. годишно ще плащаме за „Турски поток” . 6| 7249 |24.01.2019 Мартин Димитров за Фрог: Законът за горивата е безобразен, бърка в джоба ни . 19| 7251 |22.11.2018 Проф. В. Димитров: Намаляването на субсидията ще направи партиите зависими от олигарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads