Реклама / Ads
3| 6216 |28.10.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Евротуристите искат заведения без дим

.
Европейските туристи искали чиста среда без дим от цигари и ако се върне либералният режим за пушене това няма да е добре за туризма, са убедени родните турагенции. Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти се обяви против предложената отмяна на режима, забраняващ тютюнопушенето в заведенията за хранене и развлечение.
 

Според председателя на браншовата организация Байко Байков българският туризъм се нуждае от пълна забрана на тютюнопушенето на обществени места, в това число хотели, ресторанти и нощни заведения. Голяма част от чуждите туристи, които посещават България, категорично не възприемат идеята в заведенията за хранене и развлечения да се пуши, смятат от АБТТА. Европейските туристи имат желание да почиват в чиста среда и това е тенденцията в развитието на международните туристически потоци.

Според Байков изявленията на хотелиери и ресторантьори, че въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене е причина за спад в оборотите, са необосновани и не отговарят на истината. Въпреки действащата забрана през зимния сезон миналата година е отчетени ръст около 6% на туристическите посещения у нас. Турция, Гърция и дори Македония, са въвели тази забрана и тя не е повлияла на туристопотока.

Асоциацията провежда във Велико Търново тринадесетата си годишна среща. Домакин на тридневния форум е кметът на старата столица Даниел Панов, в сътрудничество с Общинска агенция по туризъм „Царевград Търнов" и Българската хотелска и ресторантьорска асоциация - секция Велико Търново. Мотото на тазгодишната среща е „Сътрудничеството между обществения и частния сектор - платформа за устойчиво туристическо развитие".

В изпълнение на една от целите на Асоциацията – подобряване на бизнес средата за осъществяване на стопанската дейност на членовете и обогатяване на националното туристическо предлагане, срещата ще се проведе като двумодулен практически семинар за обмяна на информация и положителен опит между двете основни групи участници на туристическия пазар: общините – основен фактор за развитието на регионалния туристически продукт, и туроператорите, осигуряващи неговата пазарна реализация. В събитието участват представители на 30 водещи туроператорски фирми, близо 20 значими за българския туризъм общини, представители на авиокомпании, академични партньори и студенти от Нов български университет и Софийски университет „Св. Климент Охридски".

    
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6385 |26.07.2013 Банкери махат наказателни лихви, но искат по-скъпи кредити . 5| 6780 |30.06.2013 Синдикатите искат обезщетение за младите безработни . 4| 5295 |27.06.2013 Хотелиери искат 10% по-евтин ток . 5| 5934 |09.06.2013 Без ДДС върху детските стоки искат търговци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads