Реклама / Ads
0| 4804 |28.06.2018 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Fibank и Erste Bank обявиха съвместен проект

.
Fibank (Първа инвестиционна банка) и австрийското дружество Erste Asset Management сключиха споразумение за стратегическо партньорство в предлагането на нови за българския пазар договорни фондове.
 

Erste Asset Management е международна компания за управление на активи с лидерски позиции в региона на Централна и Източна Европа. Дружеството е част от австрийската финансова група Erste Group Bank AG, специализиращо в управлението на взаимни фондове, алтернативни фондове, частни фондове и други.

Като партньор на Erste Asset Management, Fibank ще предлага на своите клиенти възможности за инвестиции във фондовете, управлявани от австрийската финансова институция.

 

Чрез партньорството си с Fibank, Erste Asset Management стъпва и на българския пазар.

Fibank ще предлага четири договорни фонда, които са регистрирани в България и управлявани в Австрия и са деноминирани в евро. Това са:

 

-        ESPA Bond Euro Corporate – облигационен фонд, който инвестира в корпоративни облигации на европейски компании с висок кредитен рейтинг;

-        ESPA Portfolio Balanced 30 – балансиран фонд с умерен риск;

-        ESPA Stock Europe – фонд в акции, инвестиращ в европейски компании;

-        ESPA Stock Global – фонд в акции, инвестиращ в компании по целия свят.

Фондовете се отличават с висока ликвидност, като инвеститорите в тях могат да придобиват и продават дялове по всяко време. Те са предназначени както за инвеститори на дребно, така и за институционални такива.

 

Erste Asset Management ще предложи на българския пазар и подбрани инвестиционни фондове, специално предназначени за институционални инвеститори.

Говорейки за бъдещото сътрудничество с Fibank, г-н Хайнц Беднар, Изпълнителен директор на Erste Asset Management, подчерта: "Ние имаме много сходни идеи за нуждата от сигурно и печелившо управление на фондове в региона. Ще се радваме да работим съвместно с утвърден и надежден партньор като Fibank".

 

"Нашият опит в инвестиционните фондове и портфейлните решения в рамките на Erste Group Bank AG и позиционирането на Fibank на българския пазар правят това партньорство особено специално. Нашите две институции са иновативни и клиентски ориентирани, предлагащи широк спектър от услуги за индивидуални и корпоративни клиенти", добави още г-н Беднар.

 

„Партьорството ни с Ерсте Асет Мениджмънт ще ни позволи да предложим на нашите клиенти нови инвестиционни възможности за по-активно управление на техните спестявания и постигане на по-добра доходност.“ изтъкна г-н Неделчо Неделчев, Главен изпълнителен директор на Fibank.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5582 |20.04.2018 Fibank беше отличена като компания на годината . 0| 5170 |18.04.2018 TBI Bank обяви финансовите си резултати за 2017 г. и планове за ускорена дигитализация . 1| 6636 |08.03.2018 Fibank представи своята специална програма Smart Lady, насочена към жените в бизнеса . 2| 5661 |16.02.2018 Олимпийската шампионка Микаела Шифрин е рекламно лице на промоция на Visa и Fibank

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads