Реклама / Ads
2| 4610 |19.05.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Fundana търси новия Джордж Сорос

.
Alain Logean
В тези несигурни времена всеки търси защита за парите си. Крие ли се сред нас новият Джордж Сорос или се страхуваме от т.нар. „финансова пирамида“? За първи път в София Fundana открехна завесата на „швейцарските фондове“, посветени на алтернативните инвестиции.
 

Какво представлява Fundana?

 

Fundana е бутикова компания, основана в Женева, Швейцария, през 1993 г. като една от първите независими швейцарски институции, изцяло посветени на алтернативните инвестиции.

 

Първоначално е създадена, за да консултира големи международни швейцарски банки и пенсионни фондове. Съветник на дълъг / къс дялов фонд на хедж фондовете.

 

Това допринася за създаването на първия фонд на хедж фондовете на швейцарската юрисдикция. И до днес партньорът-основател все още участва в ежедневното управление на компанията.

 

Fundana играе активна роля в оформянето на бъдещето на алтернативната индустрия като член на SFAMA /алтернативната експертна комисия/.

 

Кой може да участва във Fundana?

 

Във Fundana участват изключителни и успешни хора. „Ние сме бутикова компания и възнамеряваме да останем такава. Правим това, което смятаме, че разбираме най-добре. Компанията разполага с чудесни финансови мениджъри“, споделя Седрик Колер. Споменава имена като Уорън Бъфет и Джордж Сорос.

 

„Най-голямото предизвикателство е не само как да намерим следващия Джордж Сорос, а как да намерим повече Джордж Сорос-и. В нашата индустрия има над 5 000 финансови мениджъри. Предизвикателството да намерим правилният финансов мениджър наистина е огромно. Само около 5% от мениджърите са тези, които наистина си заслужава да разгледаме, от тях около 1% са тези, с които наистина искаме да работим. Целим постигане на консистентни резултати. Търсим Топ 10 на финансовите мениджъри в света, които правят краткосрочни инвестиции. Всеки един от тези хора потенциално е следващият Джордж Сорос“, споделя той и твърди, че във Fundana са намерили решението за улесняване на избора на финансов мениджър.

 

А целта е…

 

Целта на фонда е да постигне капиталова възвръщаемост от 7%, за последните 5 години тези проценти дори са малко над 8%, и то при редуциран наполовина риск.

 

„Даже и в тези тежки и стресови времена Fundana продължава да предоставя защита. Миналата година по време на най-голямата и тежка криза, когато целият капиталов пазар беше паднал с около 20%, фондът паднал само с 4%. В крайна сметка резултатите за миналата година са растеж над 20%“, разказва Колер.


.

 

„Капиталовото разпределение на портфолиото е нещо, което може да се направи с помощта на този фонд и той е един от най-добрите инструменти за диверсифициране на капитала и на капиталовото разпределение“, твърди той.

 

Други престижни банкови институции също използват този фонд не само за инвестиции на техните клиенти, но и за управление на техните комисионни фондове.

 

Една от основните цели на инвеститорите – опитват се да реализират капиталова възвръщаемост чрез капиталовите инвестиции, които правят. Особено след финансовата криза през 2008 година, все пак се стигаше до момент, в който наистина съществуваше притеснение в самите капиталови инвеститори.

 

Това, което прави Fundana, е да защитава инвестицията при движение в посока надолу и позволява участие в моментите, в които пазарът расте.

 

Дали наистина сред нас не се крие следващият Джордж Сорос? Какво има зад завесите на управлението на финансите за финансови институции като банки, семейни офиси и пенсионни фондове?

 

За първи път в България:

 

Alain Logean – швейцарски търговец и финансов консултант с над 30-годишен опит представи на група частни квалифицирани инвеститори инвестиционна алтернатива, проектирана специално за финансови институции.

 

„След като прекарах доста време в София - без съмнение мога да кажа, че обичам българите, техният дух и култура“, споделя Alain.

 

„Искам да предложа на българските инвеститори възможността да инвестират трудно спечелените пари по начин, който на практика елиминира посредника и разходите около него“, добавя той.

 

„Logean Consulting Group ще предложи персонализирани решения на ниска цена на частните инвеститори в България. Възнамерявам да отделя време и да предприема всички необходими стъпки за постигане на тази цел“, казва още Alain Logean.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 10618 |15.09.2020 Икономисти за новия заем: Управляващите ще увеличат задлъжнялостта с 1000 лева на всеки един от нас . 2| 6244 |15.12.2019 Липсата на сняг бави новия ски сезон на Витоша и Боровец . 1| 4992 |22.10.2019 И Хърватия кандидатства за новия завод на Vоlkswаgеn . 1| 5528 |10.10.2019 Интересът пребори принципа в неравностойната битка за новия завод на ”Фолксваген”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads