Реклама / Ads
1| 6205 |24.12.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Игрите на късмета с ограничения

.
Колелото на късмета Източник: ekrana.info
В игрите на късмета вече ще ни лъжат по-малко. Водещите на тези предавания ще трябва да предупреждават, че печалбата не е въпрос само на един есемес.
 

Експерти от Съвета за електронни медии (СЕМ) трябва да се справят с игрите на късмета, които заливат всички големи и по-малки телевизии.

Доц. Георги Лозанов, председател на СЕМ, посочи, че трябва да се защитят потребителите, но без да се лишат телевизиите от този жанр. Общественото мнение също може да помогне да се постигне това, уточни още той.

Експерти са категорични, че не е правилно да се налага очакването, че печалбата е почти сигурна. Една от възможностите например за промяна в регламента била на екрана да се изписва едно към колко е шансът да се стигне до награда.

Доклад на експертите на съвета още от пролетта посочва, че с малки изключения водещите на такива SMS игри не съобщават на зрителите през колко време някой от тях ще бъде включен по телефона наживо или на какъв принцип се прави това. Надписите за стойността на обажданията пък често са нечетливи, пише още в доклада.

Пет нови радиа ще звучат от догодина в Ботевградско - БГ радио, Радио 1, Енджой, Алфа радио и Фокус. В Правец пък ще може да се слуша местното Правец плюс, стана ясно на 23 декември.

От телевизия Про.бг са поискали медийните надзорници да изменят лиценза им, така че от политематичен той да се превърне във формат, насочен предимно към силния пол.

Frognews.bg припомня, че докладът на надзорниците за първото шестмесечие на т. г., разпространен в пощенските кутии на депутатите в началото на ноември 2010 г. сочи бТВ за най-санкционираната телевизия от Съвета за електронни медии (СЕМ). Телевизията на Роналд Ладър е получила 6 административнонаказателни акта. Следва я Нова тв с 4 санкции.

Експертите на СЕМ са прегледали и прослушали 8065 часа тв програми и 5790 часа радиосъдържание. Най-много надзорниците са се занимавали с “Биг брадър фемили”. С внимание са следени и предавания, “предназначени за максимално широка аудитория с елементи в противоречие с добрите нрави”. С такъв етикет са закичени “Шоуто на Слави”, “Комиците”, “Пълна лудница” и “Шоуто на Иван и Андрей”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5099 |23.12.2010 Дават старт на българо-румънски туристически проект . 3| 5500 |23.12.2010 ЕК иска по-скоростно усвояване на европарите . 4| 5405 |23.12.2010 15% от българите нямат пари за подаръци . 12| 9876 |24.12.2010 Д-р Т. Филипов съветва: Как да оцелеем в празничното пазаруване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads