Реклама / Ads
0| 9436 |23.01.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Как се лепят тапети за баня?

.
Съвременните покрития за стени са толкова качествени и оригинални, че спокойно могат да намерят приложение дори в помещение, където има повече влага. За да изберете подходящи тапети за баня, трябва да се запознаете по-подробно с характеристиките на различните варианти.
 

Тези покрития имат редица предимства. Те могат да бъдат монтирани върху различни повърхности, благодарение на което ще създадете една по-интересна и красива обстановка. Лесно ще направите зоната различна от стандартната, като замените част от плочките с модерно винилово покритие.

 

Защо да изберем ПВЦ тапети за баня?

 

За да се насладите максимално на интересен интериорен дизайн, трябва да се доверите на подходящо влагоустойчиво покритие. Както знаете, класическите тапети познати в миналото са предимно хартиени. Те в никакъв случай не са подходящи за помещение, в което има повече влага или пръски вода. 

 

Точно поради тази причина се появиха иновативните PVC модели за баня, които имат перфектни характеристики и спокойно могат да се поставят в мокрото помещение. Основното им свойство се състои в това, че изолират влагата и предпазват стената от конденз. Разнообразието от модели е впечатляващо. Освен класически водоустойчиви, могат да се намерят луксозни миещи или самозалепващи. 

 

Едни от най-предпочитаните разновидности са 3Д моделите, тъй като чрез тях може да създадете оригинална картина, която да изпъква и да бъде фокусна точка на стената. Тези съвременни покрития ще направят интериора уникално красив и различен от стандартния, за да се насладите на една по-уютна и стилна обстановка.



тапети за баня

 

Какви са предимствата на модерните тапети за баня?

 

В днешно време лесно може да откриете подходящо покритие за стените на мокрото помещение и различни идеи как да направите обстановката по-красива. Специалистите от онлайн магазин Domko изтъкват няколко ключови предимства на съвременните тапети за баня:

 

● поддържат се лесно и са устойчиви – покритието от винил и ПВЦ дава възможност лесно да почиствате повърхността и да не се притеснявате от различен вид замърсявания. Освен това горният им слой е антибактериален, а експлоатационният период достатъчно дълъг. Влийс основата, която имат някои от моделите, дава възможност на стената да диша;


● внасят красота и стил – шарките, които ще откриете са много разнообразни и биха създали една по оригинална обстановка. Цветовите нюанси и десените ще ви позволят лесно да създадете предпочитана от вас атмосфера и да ги съчетаете с плочките;


● достъпни цени – този вид покритие няма да ви коства голяма сума от семейния бюджет. Това е много добро решение за всеки, който иска да обнови жилището си, без да инвестира прекалено много.


Ако ви предстои ремонт, водоустойчивите тапети за баня са най-лесният вариант да върнете свежестта на помещението и да го направите красиво.

 

Как се лепят тапетите за баня?

 

Монтажът на подобен тип покритие няма да ви затрудни, тъй като стъпките са много прости и всеки лесно ще се справи. За да бъде крайният резултат траен е важно, преди да пристъпите към лепене, да грундирате стените. Друг ключов момент е изборът на подходящо лепило, което да бъде за конкретния модел покритие. Непременно мерете внимателно и използвайте нивелир. Специалистите препоръчват, да оставяте и по няколко сантиметра, за да може спокойно да изрязвате при нужда.

 

В случай че сте избрали вариант с повече шарки, бъдете прецизни и ги напасвайте точно, за да не развалите декорацията. Лепенето трябва да става отгоре надолу, а излишният въздух би могъл да се отстрани с помощта на суха кърпа. Ще постигнете търсения ефект, ако спазвате указанията на производителя и използвате качествени лепила.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3747 |22.01.2023 Яйца и млечни продукти - рекордьори по поскъпване сред храните . 0| 6820 |25.01.2023 Как да вземем 100 безплатни врътки в казино ПалмсБет всеки ден . 0| 6256 |23.01.2023 Има ли безплатни игри в списъка с Палмс Бет бонус оферти? . 0| 4591 |21.01.2023 До 200лв. за спорт с BetMarket бонус код MAXBONUS
Реклама / Ads