Реклама / Ads
0| 6655 |06.04.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

КАТ отне над 60 шофьорски книжки в София

.
Масово отнемане на шофьорски книжки от КАТ започна след корупционния скандал в Автомобилната инспекция. Разплитането на схемата вече е в ход. ДАИ анулира куп изпитни протоколи, за които има данни, че са манипулирани. А документите вече пристигат в КАТ. До момента е ясно, че само в София ще бъдат отнети 60 шофьорски книжки, защото не са взети по надлежния ред.
 
"Постоянно получаваме анулирани протоколи от автомобилна администрация и респективно отнемаме свидетелства, на базата на които протоколи са издадени тези свидетелства", съобщи Калоян Драганов от КАТ - СДВР.

Работна група от МВР и транспортното министерство вече започна проверки на всички документи. ДАИ и КАТ обменят информация непрекъснато. Шофьорите получават покана от КАТ, а книжките им се анулират. До момента 60 души са останали без право да сядат зад волана.

Кампания и в опит да намалеят жертвите на пътя започна Асоциацията на пострадалите при катастрофи. 7 милиона захарчета ще бъдат пуснати в търговската мрежа. На всяко има различно послание, което призовава за разумно шофиране. Пред Съдебната палата пък утре ще има протест на майки, загубили децата си в катастрофи.

Както вече е известно, КАТ започна и нова кампания срещу агресията на пътя - погна тъмните стъкла, шумните гърнета и преправените двигатели.

„На прицел са водачите, които нощем вдигат от сън столицата, хора, които не се съобразяват с изискванията от закона и си мислят, че са недосегаеми, като шофират кола за 200 хиляди лева”, разясни началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев.
Те ще бъдат не само глобявани, но колите им ще бъдат спирани от движение. Още на място се взима свидетелството за регистрация - част втора, и се връчва заповед, като например при случай с автомобил със силно затъмнени стъкла.

Спрените коли се пускат отново в движение, след като се отстранят неизправностите и срещу заявление в КАТ. Пътните полицаи предупреждават шофьорите, които въпреки забраната решат да карат спрените си коли, че санкциите са много високи, а Гражданската отговорност в тези случаи е невалидна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5991 |28.01.2015 Е. Божков: Шефът на ДКЕВР спря процедурата по отнемане на лицензи . 49| 6913 |13.03.2012 Държавата отнема концесията на "Горубсо-Мадан" . 33| 7670 |27.07.2011 Дянков твърд: Няма да преосмислим отнемането на лиценза на "Лукойл" . 1| 5051 |22.11.2010 Е.ОН отнесе глоба от 47 хил.лева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads