Реклама / Ads
0| 5173 |20.06.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Китайска телевизия снима филм за България

.
Телевизионен екип от GDTV от град Гуанджоу, Китай подготвя програмата Meet at Danube, която ще съдържа 80 двайсетминутни серии за страните по поречието на река Дунав.
 

Соня Колтуклиева, главен секретар на Съюза на инвеститорите в туризма се срещна с екип на телевизията. Проектът е започнал през миналата година със снимки в Германия и Австрия.

България ще бъде представена в 10 серии. След дълго проучване, екипът е подбрал да заснеме репортажи в Русе, София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Несебър, Казанлък, Мелник, Рилския манастир, специален репортаж ще бъде посветен на производството на розово масло.

Журналистите се завърнаха вчера от Боженци - място, в което са се влюбили от пръв поглед.

Днес ще интервюират Царицата на розите в Пловдив.

Според Дай Джу Йън и Ли Фей Донг заможните туристи от Гуанджоу проявяват изключителен интерес към ваканции в Европа. За сега топ-дестинации за китайските богаташи са Франция, Италия, Германия, Гърция и Турция в Европа. Най-модерната дестинация за тях в света е Австралия. Според ръководителите на телевизионния екип, след официалното признаване на България като туристическа дестинация от китайските власти, съществува огромен потенциал за пътувания към България. За жалост, страната ни не е никак позната в най-богатата и просперираща китайска провинция. Те смятат, че България е атрактивна за китайците най-вече с културно-историческите си паметници. Българското вино и розово масло могат да направят пробив на китайския пазар, но за това е необходима да се инвестира в активна рекламна кампания. Все още китайските туристи трудно получават визи за България, а сравнително по-лесно - за шенгенската зона, на която нашата страна ще стане член вероятно през 2012 г.. По данни на Световната туристическа организация годишно 40 милиона китайски туристи обикалят света.

*** Гуанджоу (Guǎngzhōu) е известен също и с името Кантон. Столица е на провинция Гуандун, която се намира на север от Хонг Конг. По-голямата част от града е разположена на левия бряг на река Джу Дзян (Perl River). Той е един от най-големите индустриални центрове на страната. Населението на града е около 6 560 500, а на градската агломерация около 12 600 000. През април и септември в града се провежда най-голямото и популярно в света китайско индустриално и търговско изложение, известно като Кантонския панаир. Той разполага с изложбена площ от 550 000 кв. м. На последното 101-во издание е имало 27 760 щанда и над 150 000 артикули за продажба, броят на представените държави и региони е бил 203, всеки ден през изложбените зали са минавали по 200 000 посетители. 13 330 фирми са участвали в пролетното му издание през 2008 г..През миналата година 500 български бизнесмени са посетили изложението. Търговският стокообмен за 2007 г. между България и Китай е 1, 2 милиарда долара.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5152 |19.06.2008 България е на четвърто място по ръст на строителството в ЕС . 1| 27823 |08.06.2008 Английски пътеводител за България пуснаха в Италия . 1| 6128 |23.05.2008 Италианският бизнес ще помага на България . 0| 4899 |08.05.2008 България включена в американски пътеводител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads