Реклама / Ads
7| 6099 |01.08.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кметът на Поморие на разпит в полицията за АМ “Тракия”

.
Иван Алексиев
Начинът, по който това е станало е чрез устна заповед на министъра на вътрешните работи.
 

Журналисти от Бургас са били привикани на разпит в полицията заради отрязяването на инспекцията на последния участък от АМ „Тракия”, осъществена от народните представители от ПП ГЕРБ-Бургас. За това сигнализира групата на бургаските депутати, която категорично се противопоставя срещу подобни прояви на натиск върху прозрачното отразяване на събитията.
 

„Свидетели сме на абсурдни действия от страна на полицията, която е привикала на разпит представители на медиите, изпълнили служебните си задължения. На 12 юли в качеството си народни представители извършихме инспекция на последния участък „Зимница” – Карнобат” от АМ „Тракия”. След като публично оповестихме тази проверка на напълно завършения участък, очаквахме от полицията да ни окаже съдействие и да присъства на пътния участък. Представителите на реда обаче предпочете да привика журналисти на тъмно и да търсят от тях обяснение защо са си изпълнили прозрачно работата. Нещо повече – кметът на Поморие е бил извикан на разпит в полицейското управление, а начинът, по който това е станало е чрез устна заповед на министъра. Подобни своеволия са доказателство, че управляващите явно се опитват да създадат една полицейска държава и да върнат тъмните времена на управление на Тройната коалиция. Като народни представители имаме пълното право да извършим подобни инспекции, защото работата ни е да защитаваме интересите на гражданите. Призоваваме да се спре незабавно този тормоз от страна на полицията”, заяви областният лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.
 

Последният участък от АМ „Тракия” бе готов напълно на 12 юли, но пускането му в експлоатация нарочно бе забавено с два дни, за да се изчака завръщането на министър Терзиева от Брюксел, която да пререже лентата.
 

„Ако ни бяха послушали и бяха пуснали участъка преди почивните дни, щяха да се предотвратят множество пътни инциденти и хиляди граждани щяха да пътуват в нормални условия. Всичко това се случи заради ПР акцията на регионалното министерство, а полицията месец по-късно се опитва да оказва тормоз на хора, изпълнили служебния си дълг. Очакваме представителите на МВР да се заемат със сериозните проблеми в тази държава, които са на дневен ред в обществото. А не да си позволяват своеволия и да хабят ресурс в абсурдни действия”, заяви Димитър Бойчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9348 |13.05.2013 Експерти от цяла Европа ще се мажат с лечебна кал в Поморие . 5| 11399 |15.07.2012 Султанска свита в Поморие . 5| 5842 |09.12.2009 Поморие - член на ООН, скоро - побратим на Кан . 2| 5547 |31.07.2009 Море от вино ще се лее в Поморие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads