Реклама / Ads
3| 7159 |20.12.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кой ще предложи по-атрактивен Новогодишен купон?

.
Коледните и новогодишните празници ни заварват тази година във вихъра на световната финансова криза. Тя обаче няма да сломи българина и да му отнеме празничното настроение поне в тези дни.
 

Доказателство за това са привършващите куверти и пакети за Новогодишната нощ. Много от хората предпочетоха да платят в последния момент с надеждата, че цените могат да паднат. Тази тактика, обаче е нож с две остриета, тъй като свободните места са на привършване и ако се изчака прекалено късно може всичко да е резервирано.

Въпреки това все още има шанс да се направи добра резервация. Петзвездният хотел "Рила" например очаква своите клиенти на Нова година, като офертата включва 4 нощувки и празнична вечеря за 710 лева. За да прекарате една незабравима Коледа в Трявна трябва да си приготвите 205 лева за тридневен пакет и 250 лева за четиридневен пакет. В цената са включени закуски, обредна вечеря на 24.12 и Коледен обяд на блок маса на 25 декември. Офертата е за хотел Калина Палас.

Ако сте решили да прекарате Нова година край София, но все пак не вкъщи, то в полите на Витоша е идеалният избор. Хотелски комплекс "Жасмин" предлага оферта за една ношувка на 31 декември и празнична вечеря за 160 лева и 120 лева без нощувка. 

nova_godina_kupon.jpg

Да посрещнете празника край морето също е добро решение. Тризвездният хотел "Лебед" в курорта "Св. Св. Константин и Елена" предлага изгодна оферта от 580 лева за три нощувки и All inclusive, както и Новогодишна вечеря. 

Ако все пак сте решили да прекарате празника в някое столично заведение, то все още имате богат избор. Макар и с малко понадути цени предложенията се примамливи.  

Ресторантът на Гранд хотел София ще ви предложи за празничната нощ меню от три различни европейски кухни – френска, италианска и руска. Цената на това удоволствие е 390 лева на човек

Известното заведение „При орлите” ще омае посетителите си с изискано меню и стилната обстановка. Новогодишната вечеря включва медальони от тиквички, сини сливи с бекон, пуешко руло с гъши дроб, печена тиква с мед и орехи, рачел,  и разбира се, традиционна баница с късмети. И тези изкушения за 180 лева.  
Актуалното заведение „Веселото село” е с куверт на стойност 200 лева. Менюто още се доуточнява, но музиката е ясна - оркестър на живо. 

Сред популярните кръчми в момента най-ниска е цената на новогодишния куверт в Биад - 60 лева. Менюто е по избор и се прави на място, обяснява девойка, работеща в кръчмата. Алкохолът, който се включва в тази цена, е едно голямо уиски, половин бутилка вино, половин бутилка шампанско. В менюто влизат ядки и сухи мезета. А изпълнителят на вечерта ще бъде Тони Стораро.
В клуб “Дали” за ВИП места се плаща 160 лева. 120 лева е за не толкова важните места. В менюто за Нова година е включена  кухня с мезета, салати, предястия, основно ястие - заек, телешко бонфиле, пелмени...

nova_godina_kupon_1.jpg
 снимки Вяра Йовева

В клуб “Ялта” тази година няма куверти с пиене и ядене. На 31 декември в клуба ще гостуват диджеите Чус и Себайос. Билетът за партито ще е 40 лева, ако си го купиш по-рано. В деня на купона входът ще е 80 лева. В него не влиза никаква консумация.

И все пак ако сте решили да минете по-скромно, шансътда го направите е да посрещнете празника у дома или на пл. Батенберг.

Тези, които са планирали празник в Гърция е добре да преосмислят плановете си, за да не останат по празниците заклещени на някое шосе от протестиращи, тъй като безредиците в южната ни съседка продължават и вече доста нашенци започнаха да отлагат резервациите си. 

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5517 |19.12.2008 Осъдиха на 10 години затвор основателя на империята Parmalat . 0| 7729 |19.12.2008 "България Ер" стана член на ИАТА . 2| 6080 |19.12.2008 Без наказателни лихви при предсрочно погасяване на заем . 0| 5765 |19.12.2008 Предлагат увеличаване на патентния данък в София догодина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads