Реклама / Ads
0| 6732 |01.07.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Константин Бояджиев: Очаквам по-силен интерес към бизнес имотите

.
Интервю с Константин Бояджиев, директор „Бизнес развитие” в инвестиционната компания Галакси Пропърти Груп
 

-        Г-н Бояджиев, излиза ли от кризата пазарът на недвижими имоти и можем ли да очакваме оптимизъм от страна на инвеститорите?


Пазарът на имоти е силно зависим от икономическото развитие на страната. Все още сме свидетели на голяма доза нестабилност, която влияе на инвестиционната активност. Сделки има във всички сегменти, но не бива да забравяме,че пазарът тръгва от много ниска точка.

 

Очаквам по-силен интерес към бизнес имотите, което се определя от факта, че страната ни попада все по-често в полезрението на компании от сферата на аутсорсинга и високите технологии. Но не можем да си позволим твърде голям оптимизъм, докато не се завърнат реалните чужди инвеститори. За всеки инвеститор основната мотивация за стартирането на проект е неговата доходност.

 

-        В кой сегмент на имотния пазар положителните нагласи са най-силно изразени?


Офис площите е сегментът, който привлича сериозен инвестиционен интерес. Това се дължи от една страна на плахия икономически ръст в страната, а от друга – на типа инвеститори, които наливат средства у нас, както казах, това са фирми от аутсорсинг индустрията, ИТ сектора, кол центрове и т.н. Така че, именно при офис площите очаквам по-високо търсене на висококачествени активи.

 

-        Кои са основните акценти в работата на „Галакси Пропърти Груп”?


 „Галакси Пропърти Груп” притежава богато портфолио от инвестиционни проекти в различни направления, които имат сериозен потенциал за развитие. Нашата компания инвестира само след внимателна оценка на пазара и след подробен анализ на бъдещата реализация на проекта. Едно от основните ни предимства е диверсификацията на портфолиото и премереният риск. При търсенето на инвеститори, фокусът ни е насочен към идентифицирането на точните потенциалните купувачи. Изключително много разчитаме и на проактивния подход и работа на съответните пазари.

 

-        Вашата компания “Галакси пропърти груп” развива проекти в индустриалния и ритейл сегментите. На какъв етап са те и как се приемат от инвеститорите?


Работим усилено за привличане на инвестиционния интерес.  Активно представяме проектите си в страната и чужбина с участия в международни форуми и изложения. В търговският ни проект Ритейл Практ Уест, който е в напреднал етап на развитие, вече отвори врати първият магазин, част от търговската верига Кауфланд.

Доброто местоположение,  отличната инфраструктура и ресурсна обезпеченост в  района на Пловдив е отлична предпоставка за развитие на проекти в сферата на индустрията, така че регистрираме сериозен интерес и към индустриалните ни имоти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 8483 |28.05.2011 Р. Плевнелиев: Очаквам Станишев да ми се извини след резултатите за магистрала Тракия . 2| 4828 |17.11.2009 Финансова помощ за Козлодуй очакваме от ЕС . 1| 4899 |07.09.2009 Очакваме до дни парите по САПАРД . 0| 5484 |21.05.2009 Откриват сезона в "Св. Св. Константин и Елена"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads