Реклама / Ads
0| 6816 |15.05.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Контрастите на Кения

.
Как ни посрещна Кения и подходящо място ли е за почивка?
 

Очаква ни едно интересно и екзотично пътуване, за което ще ви разказваме в предаването Професия турист. Кацаме на летище Момбаса в Кения и веднага се потапяме в обстановката. Минаваме през града на път за хотела. Улиците са прашни, без настилка, като на места сякаш за първи път минава превозно средство. Сградите са олющени и често неизмазани. Някои дори изглеждат необитаеми и се чудим как въобще живеят хора в тези условия. Но минавайки покрай оградите, забелязваме и цветни и добре поддържани комплекси. Те са в свежи цветове и сякаш греят – това са училищата. Такова е и отношението на местните към образованието. Децата може да нямат дрехи и обувки, но училищните униформи се поддържат чисти и изпрани. Всички ходят на училище, дори да се налага да вървят километри пеша.


.

 

Историята на страната датира от каменната ера, което прави Кения една от старите страните в света. Тук са открити едни от най-древните останки от представители на човешкия род. През 7 век по бреговете на Кения възникват арабски и африкански селища от народността банту. От 11 до 15 век се появяват първите градове-държави.

 

Столица и най-голям град е Найроби. Средните температури са между 24 и 27 градуса.


.

 

След дългия полет имаме нужда от леко освежаване, преди да се впуснем в днешното приключение. Кения е не само безпорядъкът, който видяхме по пътя, но и място за прекрасна почивка. Партньорите ни от ЕКВАТОР ни  настаняват в страхотен хотелски комплекс на брега на океана. Тук трябва да бъдете много внимателни, когато отваряте вратата на терасата и в никакъв случай не я оставяйте дори и открехната с мрежа. Пълно е с любопитни маймунки, които за части от секундата с ловки пръстчета отварят и влизат вътре. Не си позволявайте и да ги храните, защото после няма да ви оставят на мира. Хотелът е разкошен. Просторен, с много зеленина, няколко басейна, барове и ресторанти. Обслужването е на високо ниво, а храната - внимателно подбрана и изключително вкусна. Относно океана… ооо той е пленителен. Променя се непрекъснато, както в цветовете, така и в приливи и отливи. А тук са огромни – само след няколко часа този бял пухкав пясък ще изчезне.


.

 

Можете да избирате дали да бъдете настанени в централната хотелска част, която представлява няколко сгради на по 3-4 етажа, или в малки вили, пръснати сред палми и цветни храсти. А най-любимото място на всички е инфинити басейн, с гледка към океана.


.

 

Всичко можете да преживеете с програмите на ЕКВАТОР или да гледате в предаването Професия турист. А следващият път ще заведем до Момбаса.

 

Автор и водещ: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6852 |13.05.2022 Асен Василев категоричен - вдига концесионните такси за златото и медта . 0| 5363 |12.05.2022 НАП започна проверки в 2000 фирми с ”нелогично” големи материални запаси . 0| 21483 |11.05.2022 И. Василев: „Лукойл“ вероятно е рекетирал Асен Василев за цената на газа - никой не ги пипа . 0| 5669 |12.05.2022 Безплатни консултации с Доц. Д-р Шенер Джихан- водещ турски специалист по медикална онкология гостува в София на 21-ви май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads