Реклама / Ads
0| 5220 |12.04.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Контролират цистерните с гориво с GPS - системи

.
Ваньо Танов
Монтаж на GPS - системи по всички цистерни, които превозват горива, започва от утре. Такъв контрол ще се осъществява и на корабното зареждане. Това каза на пресконференция директорът на агенция „Митници" Ваньо Танов, цитиран от "Фокус".
 

Според него тази мярка е против установени нарушения с оцветено гориво,  доставяно в училища и детски градини, което в много случаи липсва или е подменено с друго.

Само за четиридневни проверки са намерени 381 000 къса цигари или без бандерол или при нерегламентирани продажби. Над 2 500 са пурети и пури.

С рентген последно поколение се извършва наблюдение на контейнерите в пристанищата в Бургас и Варна за контрабандни пратки.

По южната граница се осъществява 100 % контрол на микробуси и автобуси. Куфарната търговия почти е спряла.

Танов обаче посочи, че се констатират недобросъвестни митнически служители. Става дума за 10 служители, за които тече дисциплинарна проверка, която по всяка вероятност ще завърши с дисциплинарни уволнения.

По отношение на приходите в Агенция „Митници" за последните осем месец, те са задоволителни. Това каза на пресконференцията вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. По думите му ДДС-то, което е събрано, е над 100 % от прогнозираното.

За горивата започваме да имаме положителни резултати, с новите електронни начини на информация смятаме, че в следващите месец-два ще видим рязко подобрение. Събираемостта се увеличава процентно, но има спад на потреблението и това е нулев растеж, което на фона на голямата криза е успех, смята министърът Дянков.

Агенция „Митници" беше една от трите-четирите най-корумпирани, най-нереформирани, най-неефективни институции в цялата държава, каза Симеон Дянков. Сега вече численият състав е оптимизиран с над 20 % и това е най-голямата оптимизация в администрацията за последните 8 месеца.

Финансовият министърът посочи, че е извършена модернизация в митниците.

В момента се тества и електронната система за деклариране на внос, която се очаква да влезе в действие до 1 май тази година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4845 |12.04.2010 Ексминистри обвиниха Дянков в лъжа . 0| 5031 |12.04.2010 Трайчо Трайков: България все още не е търговска марка . 1| 6043 |12.04.2010 Агенция "Митници" рапортува за дейността си . 1| 4819 |12.04.2010 Кабинетът свива публичните разходи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads