Реклама / Ads
11| 6164 |11.03.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Лихвите по кредитите тръгнаха надолу

.
Дългоочакваното намаляване на лихвите по ипотечни кредити започна и през тази седмица няколко банки вече ананосираха намаляване на лихвите по своите кредитни продукти. Най-активни са трезорите, собственост на гръцки банки.
 

Обединена българска банка въведе по-ниски лихви за нови ипотечни кредити, за покупка на жилище в лева и евро, съобщиха от трезора днес. Годишната лихва за целия период на кредита в евро вече е 7,5%, а в лева – 8,5%. Новото предложение е валидно за клиенти с превод на работна заплата и регистрация за услугата заплащане на битови сметки в ОББ.

Банката предоставя на своите клиенти възможност да закупят жилище с ипотечен кредит при максимален срок до 35 години и максимален размер до 250 000 евро или 500 000 лева. Заедно с кредита ОББ предлага застрахователен пакет “Имущество” и “Живот”.

Вчера Банка Пиреос България обяви, че намалява лихвата по ипотечни кредити „Чудо” наполовина за първите шест месеца от кредита и въвежда една година гратисен период по главницата.

За първата половин година, лихвата по кредитите е 4.35% за кредити в евро и 4.75% за кредити в лева. Стандартната лихва по кредит „Чудо” за останалата част от изплащането в момента е 8.70% за евро и 9.50% за кредити в лева. Максималният размер на кредита се запазва на 240 000 лева или равностойност в евро. Максималните срокове за изплащане са едни от най-дългите на пазара – до 25 години за евро и до 30 години за лева.

В понеделник от Пощенска банка съобщиха, че ще предлагат жилищен кредит „Сигурен дом” при подобрени условия. Кредитополучателите могат да се възползват от преференциална лихва, която е фиксирана за първите две години, в размер на 7,35% за заеми в евро, ако получават работната си заплата в Пощенска банка.

Условията на заема предвиждат и възможност за допълнително намаление на лихвата за изрядни кредитополучатели след първите две години за остатъчния период на заема.

Кредит „Сигурен дом” може да бъде използван за покупка на жилище, ремонт и домашни подобрения, строеж или довършителни работи по жилищни имоти. Максималният размер на кредита е 500 000 евро със срок за погасяване до 35 години, като банката предлага финансиране до 80% от стойността на имота.

Получателите на кредит „Сигурен дом” могат да се възползват от програма „Защита на плащанията” на Пощенска банка, която предлага допълнителна сигурност в случай на непредвидени обстоятелства като здравословни проблеми или нежелана безработица. Услугата позволява на кредитополучателите да защитят своите месечни вноски и целия размер на кредита със застрахователен пакет „Живот и безработица”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5038 |16.02.2010 Свалят лихвите по жилищните кредити . 0| 5210 |09.02.2010 Гратисен период за кредитите - изгоден за бизнеса . 1| 4855 |07.02.2010 Данъчно облекчение за лихвите по ипотекиран имот . 0| 4714 |01.02.2010 Свалиха лихвите по кредитите до 0.24%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads