Реклама / Ads
0| 7248 |03.04.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Лука Доков става почетен доктор на ВУЗФ

.
Един от доайените в българското застраховане – Лука Доков, става почетен доктор на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Званието „доктор хонорис кауза“* ще бъде присъдено на специална церемония във висшето училище на 12 май.
 

Това е третата почетна титла, която ВУЗФ дава в своята история. Припомняме, на 13 декември м.г. първите почетни доктори на ВУЗФ станаха д-р Райнхард Бауермайстер и г-н Гюнтер Краузе – сенатори ad honorem във Висшето училище „Лесинг” в Берлин.
Лука Доков е роден през 1925 г. в Пирдоп. Завършил е Американския колеж в София и ВИИ "Карл Маркс" (сега УНСС). Работил е в ЗПАД "Булстрад", откъдето започва и международната му застрахователна дейност. Основател и управляващ директор на Агенцията на "Булстрад" в Судан. Основател на застраховането в Судан, където изгражда Суданската застрахователна и презастрахователна компания (SUDINRECO). Работи още в ЗД "Юнион" в Обединени арабски емирства, в Африкански презастрахователни брокери, в Афро-арабски презастрахователни брокери във Великобритания, в клона на "Дженерал аксидент" - Великобритания и др. През ноември миналата година на тържествена церемония в НДК беше показан филм за живота на доайена на българското застраховане, за неговото професионално израстване и развитие в различни страни по света. Лентата е озаглавена "Лука Доков - дългият път на успеха" и е дело на режисьора Лидия Златева.

Доктор хонорис кауза* (на латински doctor honoris causa, „доктор по заслуги“) или почетен доктор е звание, което се присъжда от висше училище за заслуги към развитието на науката, образованието и изобщо на културата или като жест на добра воля при посещения на високопоставени политици, навършвания на кръгли юбилеи на изтъкнати общественици и под. Почетната докторска степен се дава без за целта да се минава по обичайния академичен път (обучение, преподаване, полагане на „минимуми“ и други изпити, дисертация). Тя има символична стойност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6973 |04.02.2008 Вилно селище Панагюрски колонии става модерен курорт . 1| 5155 |22.01.2008 Качествен контрол на стоките вече става и по интернет . 0| 5412 |25.09.2007 До 2013 г. Варна става туристическа дестинация от световна класа . 0| 5768 |20.07.2007 Българският хляб гони 2 лв, но остава некачествен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads