Реклама / Ads
0| 5778 |23.03.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Малко бягство от реалността в бутикова сладкарница Je T'aime

.
Сигурна съм, че в тези трудни времена всеки има нужда от малко островче, пълно с вкусни изкушения. Нашето ли? То представлява уютна, сгушена в София, сладкарничка, която ни предлага едно малко бягство от натовареното сиво ежедневие.
 

Създадена с много желание и любов, малката бутикова сладкарница Je T'aime /от френски – „обичам те“/ с радост и удоволствие отскоро посреща всички любители на сладкишите. Торти, тартове, еклери, макарони – френските сладкиши там са на почит.


.Източник: Facebook

 

Сладкарничката отваря врати едва преди месец, но от тогава до днес клиентите се радват и са доволни от всички десерти, които опитват. Харесват ги и това прави създателите на Je T'aime истински щастливи.

 

Зад всичко това стои Веселка Пейчева, която създава своята сладкарница, вярвайки, че французите са доста тясно специализирани в сладкарството и предлагат едни от най-добрите десерти в света. „Опитали сме се да направим наистина една приятна и уютна атмосфера с много цветя, точно в стила на Франция“, разказва тя за Je T'aime.

 

Любовта към сладкарството у Веселка Пейчева не идва случайно. Тя се предава от поколение на поколение. „Моята баба се занимаваше със сладкарство. Преди много, много години е работила в ресторант „Берлин“. Тя много обичаше да приготвя за нас вкъщи десерти и може би от детството ми се е зародила моята любов към сладкарството“, разказва тя.

 

А след това тази любов намира израз в желанието й да прави хубави торти за рождените дни на дъщеря си. Докато преди 7-8 години Веселка Пейчева не решава да се занимава професионално и изкарва професионални курсове в Академия 5 звезди. Именно тогава биват оценени желанието и любовта й към десертите, които не стихват и до ден днешен.

 

Към момента Веселка Пейчева притежава множество сертификати от различни обучения както в България, така и в чужбина. Фен е на известни сладкари на световно ниво като Nikolas Lambert, Antonio Bachour, Nikolas Boussin, Karim Bourgi. И се радва, че има възможността на посещава техни курсове, макар и онлайн.

 

Веселка Пейчева е истински пример как хобито се превръща в професия. „В началото правех торти за приятели вкъщи, но реших, че наистина това е моето призвание и трябва да се занимавам професионално“, разказва тя.

 

А според нея сладкишът, от който клиентите се облизват пръстите, са еклерите – един наистина класически френски десерт, но в Je T'aime се предлага в много по-различен от представите на българина вид. Визията – по-изтънчена и модернистична, а вкусът – по-фин. Еклерите в малката бутикова сладкарничка на Весела Пейчева наистина могат да потопят човек в невероятни усещания – различни и вдъхновяващи.


.Източник: Facebook

 

Няма нужда да се разхождате чак до Париж, можете да посетите сладкарница Je T'aime в кв. Младост 3, ул. д-р „Атанас Москов“ 18, бл.326 А, където да си оближете пръстите от всевъзможни сладки изкушения. Всички, които искат да опитат истински френски вкусотии, са добре дошли.

 

Сладкарница Je T'aime можете да откриете и във Фейсбук, и в Инстаграм.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4839 |14.02.2022 Икономист: Много малко парче от пицата е за хората, които са трайно в капана на бедността . 5| 5203 |22.07.2021 Все по-малко ще завършват висше образование до 2025 г. . 10| 4788 |17.05.2021 Емигрантите са изпратили с $1 милиард по-малко в България през 2020-а . 7| 6648 |27.09.2020 800 млн. евро по-малко приходи отчита туризма у нас заради коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads