Реклама / Ads
2| 5186 |16.11.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Миков: България ще загуби, ако отлага енергийните проекти

.
Михаил Миков
Забавянето на енергийните проекти ги прави все по-скъпи във времето. Това заяви пред БНТ Михаил Миков, зам.-председател на ПГ на Коалиция за България.
 

Очевидно е, че се създават компании, които трябва да печелят. Така стои въпросът с "Южен поток", така би трябвало да стои въпросът и с АЕЦ "Белене", коментира червеният депутат.

Според него обаче геостратегическото положение на България е все по-малко важен фактор, доколкото технологиите са се развили. В същото време съседните страни отварят и други цени, които намаляват възможността за България да преговаря, допълни Миков. А когато и Европа, и Русия имат интереси тук, трябва да се гарантира сигурността на доставчика.

По отношение на гражданското движение АБВ, Миков заяви, че няма ревност, а има реалистична оценка, която държи сметка за всички параметри на този граждански проект. Според него обаче има индикации АБВ да се развива в посока на политически проект. Това са въпроси, чиито отговори в момента не могат да получат точен отговор. Истината е, че БСП ще партнира с този проект по въпросите, които са общи, които засягат традицията на България и са свързани с отпор на днешното управление. Но ако се стигне до структуриране на политически проект, ще имаме конкуренция, подчерта Михаил Миков.

Той каза още, че БСП е доказала, че е достатъчно широко скроена и възприема всички политически състезатели, които имат своя политическа платформа. Там, където позициите се доближават, те ще си партнират, потвърди Миков. Той е убеден,
е не би било редно членове на партията да участват и в друга политическа формация, защото това не е добре и за политическия живот като цяло.

По думите на зам.-председателя на Коалиция за България президентът Първанов е доказал, че е държавник. Той е издигнат от БСП и категорично подкрепян от нея,  но сам трябва да реши как ще участва в обществения и политически живот, каза в заключение Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4929 |08.11.2010 България и Румъния обмислят обща стратегия за Шенген . 0| 6973 |02.11.2010 200 млн. "видяха България" на ЕКСПО 2010 в Шанхай . 1| 5296 |01.11.2010 България 5-та в Топ 10 на туристическите дестинации . 0| 5227 |01.11.2010 България бави газовата връзка с Румъния, губи милиони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads