Реклама / Ads
2| 4713 |15.12.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Модернизират бюрата по труда с европейски пари

.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Агенция по заетостта подписаха рамково споразумение за изпълнението на девет проекта по Оперативна програма „Регионално развитие”.
 
Стойността на договорите за устойчиво и интегрирано градско развитие е 5,480 млн. лева. От тях  4,6 млн. лв. са по линията на европейските фондове. Конкретен бенефициент е Агенцията по заетостта. Това обясни зам.-министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Проектите предвиждат модернизацията на инфраструктурата и подобряване на визията на бюрата по труда, както и осигуряването на равен достъп на групи в неравностойно положение. Ще бъдат финансирани бюрата по труда в Горна Оряховица, Габрово, Троян, Благоевград, Гоце Делчев, Кюстендил, Петрич и Дупница, както бюрото по труда в София „Изток”, Ботевград, Самоков и Перник, Пловдив, Пазарджик, Първомай, Пещера, Велинград, Карлово, Нова Загора, Сливен, Айтос, Бургас и др., - общо 40 бюра по труда.

Освен ремонти и рехабилитация на самите сгради, ще бъде направено и саниране и подмяна на дограма за постигане на енергийна ефективност.

Над 240 000 работни места – постоянни и временни ще бъдат създадени с изпълнението на договорите. Броят на регистрираните лица, които ще бъдат ползватели на услугата на бюрата, ще бъде на 380 000 граждани на територията на страната.

Николай Николов, заместник-изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, обясни, че целта на проектите е постигане на по-високо качество на предоставяните услугите. Ще има реконструкции на бюрата по труда и преминаване на работа на едно гише. Достъпната среда на хора с увреждания пък ще се доближи услугите до тази категория хора.

Предстои изпълнението на деветте проекта в рамките на следващите 24 месеца от днешна дата. Ще се използва и зимният период за провеждане на тръжни процедури, за да може да се строи през летния период. Много от бюрата по труда в момента се помещават в сгради, в които не е извършван никакъв ремонт, обясни Николай Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5254 |08.12.2009 Подпомагат земеделци и фермери с европейски пари . 1| 5437 |02.11.2009 Рекламират български продукти на европейския пазар . 0| 5364 |22.10.2009 Строим магистрали с европейски пари . 0| 4738 |07.10.2009 Подпомагаме уволнени работници с европейски пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads